Over intiem piercings

Weetjes en vraagjes over tepelpiercings

Klanten en lezers stellen mij vragen natuurlijk. Sommige zijn heel interessant en dan lijkt het me slim om deze – samen met de antwoorden erop – voor je op te schrijven. Hierbij dus de belangrijkste veel voorkomende weetjes en vragen over tepelpiercings gesteld door lezers en klanten, jullie dus.

(V/M) Hoe kan ik het dichtgroeien van mijn tepelpiercing helpen?

Houd de plek schoon, de rest gaat vrijwel vanzelf. Een tepelpiercing krimpt meestal vrij snel, ook na lang dragen.

(V/M) Hoe kan ik het beste mijn tepelpiercing oprekken?

Omdat de huid van de tepel vaak erg stug is doe je dat in kleinere stappen nog dan dat je dat met een oor piercing zou doen. Verder goede sieraden, tapers/tape en glijmiddel. Wacht het liefst 2 maanden voor je de volgende stap neemt, ook al heb je geen last.

(V) Kan ik borstvoeding geven na het laten zetten van mijn tepelpiercings?

Als je zwanger bent wordt afgeraden een piercing te nemen, dit geldt ook tijdens het geven van borstvoeding. Als de piercing genezen is moet het geen probleem opleveren voor borstvoeding. Lees hier meer over in dit artikel.

(V/M) Ik heb mijn tepelpiercing even uit gedaan, hoe krijg ik het er nu weer in gezet?

De huid van de tepel is heel stug, dus het terug inzetten van een tepelpiercing kan lastig zijn. Onder een warme douche, aan het einde van het douchen, is de huid ontspannen door de warmte en een beetje gladder door de vocht, met een schoon sieraad kun je het proberen terug te plaatsen.

Forceer het echter niet.

Als het zo niet lukt, kun je het proberen middels een taper of insertion pin met glijmiddel op waterbasis. Doe dit dan ook nooit zonder enige vorm van glijmiddel! Dit kan niet alleen pijnlijk worden maar ook kan dat de fistel van de piercing beschadigd raken en hierdoor littekenweefsel ontwikkelen of erger. Als dit zelf niet lukt kun je het ook je piercer laten doen, soms vragen zij een kleine vergoeding voor het gebruik van de materialen maar meestal hoeft de piercing dan ook niet helemaal opnieuw gezet te worden. Je kunt tapers of pinnen en glijmiddel eventueel aanschaffen via mijn webshop.

Waarschuwing, regels en eigendom van en op deze website: Copyright, Disclaimer.

Als er vragen zijn, kom dan gerust eens langs in de winkel, bel op werkdagen (volgens de openingstijden van de fysieke winkel) naar 070 2148937, mail naar info@soesha.nl of vraag een consult aan (wanneer er persoonlijk advies nodig is over de verzorging van een piercing of de genezing ervan). Volg ook mijn activiteiten op sociale media.

Wil je een afspraak maken? Stuur mij een Privé bericht via de Facebook Pagina.