Veel gestelde vragen over tepelpiercings

Klanten en lezers stellen mij vragen natuurlijk. Sommige zijn heel interessant en dan lijkt het me slim om deze – samen met de antwoorden erop – voor je op te schrijven. Hierbij dus de belangrijkste veel voorkomende weetjes en vragen over tepelpiercings gesteld door lezers en klanten, jullie dus.

Eerst een inhoudsopgave

(V/M) Hoe kan ik het dichtgroeien van mijn tepelpiercing helpen?

Houd de plek schoon, de rest gaat vrijwel vanzelf. Een tepelpiercing krimpt meestal vrij snel, ook na lang dragen.

(V/M) Hoe kan ik het beste mijn tepelpiercing oprekken?

Omdat de huid van de tepel vaak erg stug is doe je dat in kleinere stappen nog dan dat je dat met een oor piercing zou doen. Verder goede sieraden, tapers/tape en glijmiddel. Wacht het liefst 2 maanden voor je de volgende stap neemt, ook al heb je geen last.

(V) Kan ik borstvoeding geven na het laten zetten van mijn tepelpiercings?

Als je zwanger bent wordt afgeraden een piercing te nemen, dit geldt ook tijdens het geven van borstvoeding. Als de piercing genezen is moet het geen probleem opleveren voor borstvoeding. Lees hier meer over in dit artikel.

Vragen over Tepelpiercings

(V) Hoe oud moet je zijn om een tepelpiercing te mogen laten zetten?

De tekst hieronder is letterlijk overgenomen uit de richtlijnen voor piercen van de GGD en LCHV:

Cliënten tussen de 12 en 16 jaar moeten tijdens het aanbrengen van een piercing worden vergezeld door hun wettige vertegenwoordiger (Warenwet, art 24, lid 2).

Cliënten tussen de 12 en 16 jaar komen niet in aanmerking voor genitale piercings, ook niet als ze begeleid worden door hun wettige vertegenwoordiger (Warenwetbesluit tatoeëren en piercen, art. 10).

Meisjes tussen de 12 en 16 jaar komen niet in aanmerking voor een tepelpiercing, ook niet als ze begeleid worden door hun wettige vertegenwoordiger (Warenwetbesluit tatoeëren en piercen, art. 10).

Maar ik pierce geen tepels of intiem piercings bij personen jonger dan 18 jaar omdat het gewoon ethisch onverantwoord is om dat lichaamsdeel van een minderjarige aan te raken. Behalve als je een arts bent en er een hele goede reden voor hebt. Maar ik ben dus geen arts. Bovendien groei je gemiddeld nog door tot je 23ste dus lijkt het me voor de genezing ook niet verstandig om vóór je 18e deze piercing te laten zetten.

(V/M) Ik heb een bultje op mijn tepelpiercing wat nu?

Over intiem piercings
Ringetjes met een plat schijfje met een steentje. Ideaal voor smileys maar ook voor horizontale intiem piercings. Uit het assortiment van SoeshaDuka.nl

Bij tepelpiercings kan het helpen om ‘s nachts een strakke shirt of sportbeha te dragen om frictie te voorkomen en zo irritaties te voorkomen of te verhelpen. Dit naast regelmatige zeezout behandelingen.

(V/M) Een tepelpiercing… Groeit het snel dicht? Kan ik borstvoeding geven?

Of de Piercing snel dicht groeit, hangt af van hoe lang je het al genezen hebt. Als de piercing volledig genezen was vóór het sieraadje er weer uitgehaald werd groeit het gaatje van de piercing in de meeste gevallen van binnen vrij snel dicht, hoe snel precies is moeilijk te zeggen.

Het kan tijdens het wisselen al krimpen dus wees vlug met het wisselen van de sieraden. Omdat de huid daar vrij stug is kun je het het beste onder de douche doen of met behulp van emoe olie of glijmiddel op waterbasis.

Er blijft meestal wel een litteken zichtbaar als je de piercing op lange termijn wilt verwijderen. De tepel zal, in de meeste gevallen, er nooit meer uitzien zoals vóór het zetten van de piercing. In alle gevallen is het zo dat als de piercing verwijderd wordt het moeilijk weer terug te plaatsen is.

Een tepelpiercing is niet hinderlijk voor het geven van borstvoeding. Het sieraad van een goed genezen tepelpiercing kan verwijderd worden tijdens het voeden voor de veiligheid van de zuigeling. Het is niet raar om melk of colostrum te “lekken” uit de gaatjes van de piercing.

Veel Gestelde Vragen Over Tepelpiercings

Een tepelpiercing geneest bij heren anders dan bij dames. Bij heren kan het meestal binnen 3 à 4 maanden genezen zijn, bij dames, tussen de 6 en 9 maanden. De tepel bij heren is anders dan bij dames en heeft ook een andere functie bij de ene sekse dan bij de andere vandaar het verschil.

Het weefsel van de tepel is vrij stug en sterk. Hierdoor is het normaal dat het sieraad “vast” lijkt te zitten in de tepel. Forceer het niet te bewegen, dit zal alleen tot problemen leiden.

Zolang er geen pijn of ontstekingen zijn in het gebied van de piercing is er geen reden tot het verwijderen van de piercing of het bewegen van het sieraad.

Een piercing moet in alle gevallen zo veel mogelijk met rust gelaten worden zodat er zo lang mogelijk plezier van kan worden ervaren.

(V/M)Tepelpiercing verwijderen

Afhankelijk van welk type sieraad je in je tepelpiercing hebt zitten zal je wel of niet een ring opener tang nodig hebben. Deze tang is geschikt voor het openen van ringetjes. Deze heet meestal een ball closure ring opener.

In het geval van een staafje kun je de balletjes losdraaien. Zorg wel altijd dat je piercing goed genezen is voor je het sieraad verwijdert of verwisselt.

(V/M) Ik heb mijn tepelpiercing even uit gedaan, hoe krijg ik het er nu weer in gezet?

De huid van de tepel is heel stug, dus het terug inzetten van een tepelpiercing kan lastig zijn. Onder een warme douche, aan het einde van het douchen, is de huid ontspannen door de warmte en een beetje gladder door de vocht, met een schoon sieraad kun je het proberen terug te plaatsen.

Forceer het echter niet.

Als het zo niet lukt, kun je het proberen middels een taper of insertion pin met glijmiddel op waterbasis. Doe dit dan ook nooit zonder enige vorm van glijmiddel! Dit kan niet alleen pijnlijk worden maar ook kan dat de fistel van de piercing beschadigd raken en hierdoor littekenweefsel ontwikkelen of erger. Als dit zelf niet lukt kun je het ook je piercer laten doen, soms vragen zij een kleine vergoeding voor het gebruik van de materialen maar meestal hoeft de piercing dan ook niet helemaal opnieuw gezet te worden. Je kunt tapers of pinnen en glijmiddel eventueel aanschaffen via mijn webshop.

(V/M) Mijn tepels zijn “plat” of zelfs ingetrokken, kan ik toch tepelpiercings nemen?

Dit is ook een van de meest voorkomende vragen over tepelpiercings.

Vaak kan het nog wel. Uiteraard moet jouw anatomie eerst bekeken worden door een ervaren, betrouwbare professional die hier ervaring mee heeft maar vaak zijn ingetrokken tepels zelfs te corrigeren door er een keurige piercing te plaatsen.

Vraag naar de voorwaarden en werkwijze door mij een mailtje te sturen.

Heb je nog vragen over tepelpiercings?

En staat jouw vraag hier nog niet tussen? Neem contact op of laat een reactie achter! Dankjewel.

Als er vragen zijn, bekijk dan eerst de Veel Gestelde Vragen. Kun je jouw antwoord niet vinden? Neem dan gerust contact op! Mail naar info@soesha.nl, of stuur een privé berichtje op Instagram of op Facebook, of gewoon hier op de live chat. Of per WhatsApp.

Neem een kijkje op de sites van Industrial Strength, van BVLALeRoiBodyGems en Anatometal voor top kwaliteit sieraden en bekijk hier hoe je deze kunt bestellen.

Waarschuwing, regels en eigendom van en op deze website: Copyright, Disclaimer.