Nazorg instructies voor tepel piercings

Nazorg instructies voor tepel piercingsNazorg instructie voor tepelpiercings

Tepel piercings stijgen weer in populariteit en dat is mooi want wie het nou niet, zo’n mooie tepelpiercing? Maar toch gaat er af en toe iets mis tijdens het genezen van zo’n piercing en dat komt 9 van de 10 keer door de nazorg of tekort eraan.

Hierbij dus een paar tips.

Naast de algemene nazorginstructies die altijd gevolgd moeten worden voor het verzorgen van een nieuwe piercing wil ik voor tepelpiercing eraan toevoegen:

  • Zorg dat je tijdens slapen en sporten een strak topje draagt of een slaapbeha die niet al te veel knelt onder de borsten want je wilt natuurlijk nog wel een goede bloedsomloop anders slaapt het natuurlijk niet zo lekker.
  • Een strakker topje of slaap/sportbeha zorgt ervoor dat de borsten en piercings goed tegen je lijf aan worden gehouden en zo niet zo snel ergens aan blijven haken maar ook dat het niet te veel beweegt. Want of je het nu voelt of niet het gebeurd.
  • Een piercing moet tijdens het genezen zo veel mogelijk met rust gelaten worden, niet aan draaien, schuiven of wiebelen dus, ook niet bij het verzorgen. Daarom raad ik altijd een steriele fysiologische zoutoplossing aan in de vorm van een spray.
  • Zorg ook dat de piercing altijd tegen iets schoons aan zit. Het is een open wond, of je het nu ziet of niet (want de gaatjes zijn meestal erg klein) en daar moet je ook zo mee omgaan. De Libresse micro inlegkruisjes bieden hiervoor (bij de dames) uitkomst. Zo hoeft je niet dagelijks een schone beha aan te trekken, nee je plakt gewoon zo’n inlegkruisje aan de binnenkant van je beha tegen je piercing aan en die verwissel je dagelijks, of twee keer per dag. Bovendien zijn die inlegkruisjes lekker klein dus niemand ziet het. Als je dit type inlegkruisje niet kunt vinden dan kun je een gewone in tweeën knippen en ook gebruiken. Zolang het schoon is, is het goed. Bij de heren is het dragen van een hemd onder de kleding een goed idee, dan natuurlijk ook iedere dag een schone.
  • En pas op met deodorant. Als je deo in de vorm van een spray gebruikt kan het zijn dat je ongemerkt deo op je tepelpiercing sprayt en daarmee de piercing kunt irriteren. Wellicht is een roller een betere optie om zulke gevallen te vermijden.

Zorg natuurlijk altijd dat je schone handen hebt voor je jouw piercing gaat verzorgen, aanraken of iets dergelijks. Heel belangrijk.

  • Niet zwemmen of sauna o.i.d. voorlopig.

Bij veel dames duurt het 4 maanden voor de meeste klachten verdwijnen. Bij sommigen 6 of zelfs 9 maanden, dat is niet gek. Dat hangt van je lifestyle af en van het menstruatiecyclus. Sommige dames zullen altijd kleine korstjes aan de piercings zien verschijnen. In het begin zijn het donkere korstjes, van opgedroogd bloed, dit is normaal.

Laat de korstjes altijd zitten.

Later worden de korstjes wittig of licht gelig van kleur. Dit kan wondvocht zijn, ook niet kwalijk, ook nog steeds erop laten. Je mag het afspoelen met de douchekop maar als het blijft zitten is het nodig. Bij sommig dames blijven deze regelmatig terugkomen ook al zijn de piercings al heel lang genezen. Ga een an, meestal is het om het cyclus van de menstruatie net iets meer dan anders. Dit is heel normaal. Vind je dit vervelend? Goed spoelen wanneer je onder de douche staat weekt ze meestal los. Soms blijven ze hardnekkig, dan zijn ze nodig! Zijn ze nodig, laat ze zitten anders kun je een irritatie of ontsteking gaan krijgen. Je lichaam is heel slim, hij beschermt zichzelf dus maak je niet ongerust.

Neem een kijkje op de sites van Industrial Strength, van BVLA, LeRoiBodyGems en Anatometal voor top kwaliteit prachtige sieraden en neem contact met mij op voor vrijblijvende prijsopgaven.

Als er vragen zijn, bel of WhatsApp naar 070 2148937, mail naar info@soesha.nl.

Waarschuwing, regels en eigendom van en op deze website: Copyright, Disclaimer.