To crease or not to crease

Ik lees veel op het internet, duuh. Ik lees de laatste tijd veel verschillende dingen over de juiste plaatsing van een neusvleugel piercing.

to crease or not to crease

De ene piercer zegt zus, de ander zegt zo dat is wel bekend. Maar wie heeft er nou gelijk?

Moet een piercing in de neusvleugel nou wél in de “crease” of niet?

Met de “crease” bedoel ik het gleufje die je neusgat vormt op je neusvleugel. Het gedeelte dat dieper wordt als je gaapt.

De neuspiercing in de neusvleugel wordt doorgaans geplaatst in de gleuf waar de neusvleugel zelf begint. Daar is het weefsel vaak dunner en kan de piercing beter “settelen”. 

Een neuspiercing plaats ik meestal met een staafje omdat een ring tijdens de genezing problemen kan opleveren. Maar als je een neuspiercing toch liever gelijk met een ring zou willen, kan dat. 

In vele gevallen is de crease bij iemand hoger, wat ervoor zorgt dat als je een ringetje gaat dragen dat het dan best groot zou moeten zijn. In dat geval raad ik aan de piercing iets lager te proberen te zetten maar nog steeds op een zo vlak mogelijke gedeelte van de neusvleugel.

Ik zal het even beargumenteren:

Veel piercers zeggen dat het niet in de “crease” geplaatst moet omdat de huid op die plek veel beweegt en daardoor zou de piercing niet goed kunnen genezen en vochtbultjes kunnen ontwikkelen. Ik zeg dat het eigenlijk precies andersom is. Als je gaapt, voel dan aan je neusvleugels. De vleugels worden groter en harder en de creases worden duidelijker. Je kunt het ook zien in de spiegel. Dus eigenlijk is het enige wat echt stil blijft zitten, de crease!

Máár! Bij veel mensen – niet bij iedereen – is het kraakbeen, of vettig weefsel juist daar veel dikker.

Als een randje, aan de binnenkant. Ik noem het vaak een plateau, omdat het er van binnen ook echt zo uit ziet.

In een dergelijk geval wil je toch liever de piercing iets onder het gleufje plaatsen.

soesha nostril piercing theory argumented

Als je kijkt naar de afbeelding zie je dat precies waar de crease zich bevindt, het harde weefsel juist ophoudt en het daar eigenlijk enkel huid is, geen vettig weefsel, geen kraakbeen, maar enkel huid. Dus daar zou het dan beter moeten genezen en minder problemen moeten veroorzaken.

  • Na 3 à 4 maanden is de neuspiercing, mits goed verzorgd, doorgaans goed genoeg genezen om gewisseld te kunnen worden van een staafje naar een ring. Een neuspiercing moet gedurende de genezingstijd op dezelfde manier verzorgd worden als een kraakbeen piercing. Niet draaien, schuiven, wiebelen of wisselen van sieraad, ook niet bij het spoelen of wassen ervan.
  • Als je verkouden bent of last hebt van allergieën waar je luchtwegen door aangetast worden kan het zijn dat je veel moet snuiten. Doe dit heel voorzichtig. Het weefsel van de huid van de neusvleugel zwelt heel makkelijk op en is heel soepel, wat betekent dat het makkelijk geïrriteerd raakt en ook makkelijk kan gaan bloeden.
  • Het wisselen of terugzetten van het sieraad wanneer verloren kan ook heel intens aanvoelen als dit moet gebeuren voordat het helemaal genezen is, wees hier om dus ook heel voorzichtig. Wel is het zo dat je het knopje van je neuspiercing in het begin makkelijk kunt verliezen in je slaap.
  • Tip: als je wakker wordt, kijk dan eerst naar je neus voor je je hoofd van je kussen op tilt. Als je neuspiercing ontbreekt, voel dan eerst op je kussen. Daar ligt het waarschijnlijk nog op. Als je eerst rechtop gaat zitten kan het sieraadje van je kussen af rollen/vallen en kun je hem kwijtraken.

Als er vragen zijn, neem dan gerust contact op! Mail naar info@soesha.nl, of stuur een privé berichtje op Instagram of op Facebook, of gewoon hier op de live chat. Of per WhatsApp.

Neem een kijkje op de sites van Industrial Strength, van BVLALeRoiBodyGems en Anatometal voor top kwaliteit sieraden en bekijk hier hoe je deze kunt bestellen.

Waarschuwing, regels en eigendom van en op deze website: Copyright, Disclaimer.