Tongpiercing en een flexibel sieraad

Jouw tongpiercing en een flexibel sieraad.tongpiercing en een flexibel sieraad

Je mag niet met je piercing spelen, nooit niet. Waarom? Het is niet goed voor je, voor je piercing niet, omdat het de tere huid van het fisteltje (tunnel) kan beschadigen, omdat je handen nou eenmaal nooit echt helemaal schoon zijn… Bij lip of tong piercings gebruik je dan wel minder snel je handen maar het trekken aan het sieraad is slecht voor je piercing, je tanden, je tandvlees… En het ziet er gewoon niet uit.

Begrijp me niet verkeerd, het is een tik die ik mezelf ook heb moeten afleren en mezelf nog steeds regelmatig op betrap, maar het is iets wat echt als een slechte gewoonte gezien moet worden.

Net zoiets als nagelbijten. Enig idee hoeveel bacteriën je in je mond krijgt door alleen je nagels te bijten? IEUW!

Anyways… Sommige mensen zijn nu eenmaal koppig, snap ik, fout maken is menselijk. Bovendien, je komt er gauw genoeg achter. En je tandarts zal er ook wat over zeggen, die wordt er namelijk ook niet blij van.

Wat doen in de tussentijd? Velen vragen om een flexibel staafje of iets van een plastic, dat in elk geval de schade kan beperken.

Er zijn veel plastic balletjes en staafjes op de markt, maar die zijn 9 van de 10 keer van acryl.

En je weet hoe ik over acryl denk.

Liever niet dus.

Voor het staafje is er wel een veilig alternatief: PTFE. Een staafje van medische graad PTFE, op maat geknipt en daar doe je dan je eigen balletjes op.

Flexibele staafjes raad ik sowieso snel af voor langere termijn te dragen omdat deze op den duur scheurtjes en groefjes krijgen waar bacterietjes in kunnen gaan zitten en waardoor je dan weer irritaties en ontstekingen kan gaan krijgen. Wat zonde is want je piercing was hiervoor gewoon helemaal gezond.

PTFE is vrij sterk en kan aardig wat hebben dus dat vind ik veiliger. Bovendien is goed kwaliteit PTFE helemaal glad en biocompatibel dus kun je daar verder ook geen narigheid van krijgen.

Wat de balletjes betreft… Tjah, niet spelen gewoon.

Er zijn wel plattere alternatieven op de opschroefballetjes. Zoals M&M discjes. Die zien eruit zoals ze heten, die komen voor in titanium, dat ik dus kan anodiseren voor je in alle kleuren van de regenboog.

Als je nou een staafje neemt met inwendig schroefdraad zijn er zelfs nog meer opties voor plattere opschroeftopjes voor je tongpiercing!

Als je nou even snel een bioplast staafje moet hebben voor een operatie o.i.d., dan is dat een heel goed materiaal. Bioplast is biocompatibel en flexibel en bestaat in geheel doorzichtige varianten.

Maar mijn advies blijft, Bioplast is een tijdelijke oplossing.

Als er vragen zijn, kom dan gerust eens langs in de winkel, bel op werkdagen (volgens de openingstijden van de fysieke winkel) naar 070 2148937, mail naar info@soesha.nl of vraag een consult aan (wanneer er persoonlijk advies nodig is over de verzorging van een piercing of de genezing ervan). Volg ook mijn activiteiten op sociale media.

Alle in dit artikel aanbevolen producten zijn te verkrijgen via mijn webshop.