Uitbraak Protocol

Vanwege de uitbraak en om hierbij de veiligheid te waarborgen van zowel jou als cliënt als de behandelende piercer, zijn er nieuwe regels in werking gesteld.

Safety First, Zoals Altijd.

Er geldt een protocol als je een afspraak hebt en naar de winkel toe komt.

De strenge regeltjes zijn geworden:

Als je je niet goed voelt kom niet

Als jij of een van jouw directe naasten een of meer van de volgende klachten hebben, of op één of meer van de volgende items “ja” kan antwoorden, dan zal je jouw afspraak moeten annuleren en een nieuwe maken wanneer je weer helemaal gezond bent.

  • Heb je in de afgelopen 14 dagen tot en met het moment van jouw afspraak één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts (vanaf 38 graden Celsius)?
  • Heb je in de afgelopen 14 dagen tot en met het moment van jouw afspraak een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?
  • Heb je het nieuwe coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
  • Heb je een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heb je in de afgelopen 14 dagen contact gehad met deze huisgenoot/gezinslid?
  • Ben je in thuisisolatie omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?

Geen handen schudden

Zoals de corona regels voorschrijven, schudden we geen handen, ook geen elleboog. Gewoon zwaaien en glimlachen.

Blijf van je sieraden en gezicht af

Je weet dat je sowieso niet aan je sieraden of piercings mag komen in de winkel van Soesha maar nu al helemaal niet.

Niet meer dan één persoon in de winkel tegelijk.

Dat betekent dat er geen mensen onder de 16 zijn toegestaan. Ouders kunnen ook niet buiten wachten op hun kind wegens overlast en het feit dat ouders voor hun kind moeten tekenen en dus alsnog binnen zouden moeten komen, geen uitzonderingen. Dit voor de veiligheid van jou, jouw kind, al mijn andere cliënten en mijzelf.

In de toekomst zal dat waarschijnlijk wel weer kunnen maar op dit moment moet dat zo gaan om de risico’s te verkleinen.

Mocht jouw kind een controle of consult nodig hebben voor hun oorbellen of piercing, dan kan dat online via hier.

Voor het zetten van nieuwe piercings raad ik je sterk aan uit te stellen tot het weer mogelijk is want de studio’s en juweliers die dat nu aanbieden hebben duidelijk geen gezond beeld van kruisbesmetting voorkomen en daardoor loop jij en/ of jouw kind onnodig risico. Dit statement is ook geldig vóór Corona.

Geen masker? Geen toegang.

Ik kom op één dag in aanraking met zeker wel 20 à 40 mensen. Van al deze mensen weten zowel ik als hunzelf niet 100% zeker of niemand besmet is, dat betekent dat ik op één dag 20 à 40x de kan loop corona te vatten. Vandaar mijn masker, faceshield, bril… Dit is niet gratis en niet zonder risico, daarom vraag ik jou, ongeacht of je je wel of niet goed voelt, een masker te dragen alvorens het pand te betreden. De aanwezige professional draagt ook gedurende de hele dag een mondmasker dat om de 2 uur vervangen wordt. Als je geen makser hebt kan de studio géén masker ter beschikking stellen, neem daarom jouw eigen masker mee.

Als je een conch piercing laat zetten, neem dan een masker mee die niet aan elastiekjes achter je oor vast zit maar dicht geknoopt moet worden op je achterhoofd. Draag dit dan ook zo gedurende de gehele genezing van de conch piercing.

Handen schoon aub.

Bij binnenkomst meteen je handen ontsmetten gedurende 20 à 40 seconden. Geen ringen, geen horloges. Check hier hoe dat moet.

Houd altijd 1.5m afstand van mij.

Als ik jouw piercing moet inspecteren gebeurt dat altijd in de piercingkamer waarbij ik jou op de massage tafel plaats laat nemen. Dan heb ik mijn beschermingsmiddelen op en kan ik relatief veilig dichterbij komen. Buiten dat, blijf aan de juiste kant van de toonbank en aan de juiste kant van de spatplaten.

De deur is altijd op slot.

Geen afspraak? Geen Service.

Kom op tijd

Kom op tijd op jouw afspraak en klop op de deur, ik doe de deur dan open, houd afstand wanneer je mij de deur open ziet doen.

Ben je te vroeg? Dan moet je buiten wachten, niet voor de deur wegens overlast.

Ben je te laat? Al zijn het maar 5 minuten, mijn tijd is beperkt en ik moet tussen iedereen in uitgebereid schoonmaken en desinfecteren, dat kost tijd en daar heb ik met jouw afspraak rekening mee gehouden. Toch te laat? Jouw afspraak is bij deze geannuleerd, neem gerust contact op voor een nieuw afspraak.

Kom alleen.

Wij begrijpen uiteraard dat mentale steun of gezelschap prettig is als je een piercing gaat laten zetten. Echter is dit in de huidige situatie niet veilig om meer dan één persoon tegelijk in de winkel toe te laten dus zal dat helaas niet gaan. Als je toch iemand hebt meegenomen zal deze dan buiten moeten wachten, maar niet voor de deur, niet op de stoep, dit wegens overlast. Kinderen worden niet behandeld, geen uitzonderingen, veiligheid eerst. Voor zowel jou, de piercer, de andere cliënten en jouw kind.

Houd je spullen bij je.

Ik desinfecteer enorm veel tussen iedereen door maar toch voel ik me er veiliger bij, voor zowel jou als mij, als de persoon na jou, als ik jou vraag om je spullen bij je te houden. Dus niet neerzetten op de grond of op een stoel. In de piercing kamer zal ik jou uiteraard vragen om je jas aan de kapstok op te hangen alsmede jouw eventuele tas. Voorkom zoveel mogelijk dingen in het pand aan te raken, ik zal de deur voor je open doen. Neem je eigen pen mee om je formulier in te vullen.

Neus en mond piercings vooralsnog niet mogelijk.

Geen check-ups, consulten of controles, sieraden wissels o.i.d. mogelijk voor deze piercings. Dringend hulp nodig? Maak gebruik van de online consult mogelijkheid zolang deze regel geldt.

Geen gebruik van mobiele telefoons.

Deze zitten vol bacteriën, dat risico nemen we allemaal iedere dag met onze telefoons maar om in mijn praktijk de risico’s te vermijden vraag ik jou je telefoon niet alleen uit te zetten vóór je het pand betreedt maar ook niet aan te raken in de winkel.

De controles zijn niet meer gratis.

Deze zijn nu tegen vergoeding per keer voor mensen die door mij zijn gepierced of een consult bij mij hebben gedaan in de afgelopen 3 maanden. Dit om de torenhoge kosten voor PPE op te vangen. Plaatsen van een sieraad of vervangen, verwisselen ervan is nu ook in prijs verhoogd.

Als je een sieraad wilt uitzoeken

Dan vraag ik je vooraf het assortiment te bekijken op de webshop en eventueel het gewenste item alvast via daar te bestellen. Dan kies je bij het afrekenen voor “betalen bij afhalen” zodat je niet echt ergens aan vast zit en ik je eventueel nog iets anders kan adviseren indien nodig.

Aanbetaling is niet meer nodig.

Zo kun je makkelijker je afspraak afzeggen als je na het lezen van deze regels het toch wijzer acht nog te wachten. Ook op het laatste moment.

De prijslijst zoals je hem kent bestaat niet meer.

Alle prijzen zijn iets omhoog gegaan om de kosten voor handschoenen, maskers, face shield e.d. op te vangen. Om een voorbeeld te geven: examinatie handschoenen, nog niet eens die die ik gebruik voor het piercen (want die moeten steriel voorverpakt zijn en zijn nóg duurder) zijn in prijs vertienvoudigd (letterlijk) sinds de uitbraak. En dit is het geval voor handschoenen, maskers en meer maar bovendien moet ik nu naast examinatie handschoenen én steriele handschoenen én mondmaskers, nu ook speciale maskers gebruiken , die voldoen aan de N95 norm, en een faceshield, en sterillium uitdelen (voor handen onstmetten bij binnenkomst) sterillium was vóór corona €15 per fles, de prijs van nu wil je niet weten.

Deze regels  zijn gebaseerd op de volgende documentatie:

https://lci.rivm.nl/richtlijnen/covid-19#algemene-preventieve-maatregelen

https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/werk/contactberoepen?fbclid=IwAR2-geJG1VTV_0g0x7EIwW9He5Hi5a0f6avbVH4wUVuooux5LY1kMQ4rSrQ

https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/werk/contactberoepen

https://www.safepiercing.org/psa_covid-19.php