Uitbraak Protocol

Voor zowel jouw als onze veiligheid is er een nieuw protocol in werking gesteld. Dit protocol geldt voor onbepaalde tijd en totdat anders wordt aangegeven.

De belangrijkste boodschap van het uitbraak protocol is uiteraard: safety first, altijd.

 1. Als je je niet goed voelt: zeg je afspraak af. Ook als je verkouden bent en het hebt getest en gevaccineerd bent etc.
 2. We schudden eventjes geen handen.
 3. Raak je sieraden, piercings en gezicht niet aan.
 4. Niet meer dan twee personen tegelijk in de winkel.Kom alleen, tenzij je jonger bent dan 16jaar. Deze maatregelen kunnen op ieder gewenst moment aangepast worden afhankelijk van de cijfers en het advies van de overheid.
 5. Geen masker? Geen toegang.
 6. Alleen schone handen alsjeblieft!
 7. Houd altijd 1.5 meter afstand van Soesha-medewerkers.
 8. De deur is altijd op slot.
 9. Kom op tijd.
 10. Houd je eigen spullen bij je.
 11. Neus- en mond piercings zijn momenteel niet mogelijk.
 12. Geen gebruik van mobiele telefoons in de winkel.
 13. Controles zijn helaas niet meer gratis.
 14. Wil je een sieraad uitzoeken?
 15. Aanbetalingen zijn niet meer nodig.
 16. De prijslijst is aangepast.

Als je je niet goed (genoeg) voelt: zeg je afspraak af.

Niet alleen voor jezelf, maar ook omdat je mogelijk besmettelijk kan zijn voor anderen. Dit geldt niet alleen voor het huidige besmettelijke virus, maar ook voor de griep en verkoudheid.
Doe vóór het maken van je afspraak bij Soesha even een korte gezondheidscheck bij jezelf:

 • Had je in de afgelopen 24 uur één of meerdere van de volgende klachten? Hoesten, niezen, neusverkoudheid, koorts boven de 38°, benauwdheidsklachten?
 • Heeft een huisgenoot op dit moment bovenstaande klachten?
 • Is het corona virus bij jou in de afgelopen 14 dagen vastgesteld?
 • Heb je een huisgenoot/gezinslid die besmet is met het coronavirus? heb je in de afgelopen 14 dagen contact met deze persoon gehad?
 • Heb je in de afgelopen 14 dagen direct contact gehad met iemand bij wie het coronavirus is vastgesteld? Of van wie wordt vermoed dat diegene is besmet?

Als jij of een van jouw directe naasten op één of meerdere van deze vragen “ja” kan antwoorden, dan verzoek ik je vriendelijk doch met klem om jouw afspraak te annuleren. Ja, ook als je enkel verkouden bent en het hebt getest en gevaccineerd bent etc.
Je bent uiteraard meer dan welkom om een nieuw afspraak te maken wanneer je weer beter bent en geen symptomen meer vertoont.

We schudden geen handen.

Het uitbraak protocol van Soesha volgt nauwgezet de richtlijnen die zijn opgesteld door het RIVM. Daarom schudden we eventjes geen handen en geven we elkaar ook geen elleboog. Uiteraard word je zoals altijd begroet met een (voor nu onzichtbare) glimlach en de welbekende dosis gastvrijheid.

Raak je sieraden, piercings en gezicht niet aan.

Het uitbraak protocol benadrukt het belang om niet aan je sieraden, piercings of gezicht te zitten als je in de winkel aanwezig bent. Ook buiten de winkel is het natuurlijk altijd van belang dat je je piercings met rust laat!

Niet meer dan twee personen tegelijk in de winkel.

Volgens de geldende richtlijnen mag er niet meer dan twee cliënten tegelijk in het pand aanwezig zijn. Dit betekent dat mensen onder de 16 jaar nu weer zijn toegestaan. Als je 16 jaar of ouder bent mag er niemand met je mee komen behalve als zij ook gepierced worden op dezelfde dag/tijdstip en net zo goed voldoen aan de maatregelen.

Vanaf 16 jaar of ouder boek je je afspraak zelf en staat deze op jouw naam.

Graag willen wij benadrukken dat dit protocol is opgesteld voor ieders veiligheid en gezondheid. De veranderingen klinken misschien streng, maar bij Soesha willen we nooit het risico lopen dat een vorige cliënt iets op jou over zou kunnen brengen of vice versa: we weten nu eenmaal nooit zeker of we stiekem asymptomatisch een drager van het virus zijn.

Uiteraard is dit een tijdelijke maatregel en zal deze weer worden opgeheven wanneer het weer veilig is.

Kom dus alleen, tenzij je jonger bent dan 16 jaar.

Geen mondkapje? Niet het goede mondkapje? Verkeerd gedragen mondkapje? Dan kan er helaas geen toegang verleend worden.

Op een gemiddelde dag komen ondernemers in contactberoepen, zoals piercers en kappers, in aanraking met zeker zo’n 20 tot 40 mensen. Van al deze mensen weten zowel de professional als de cliënt niet 100% zeker of iemand besmet is, wat betekent dat de professional op één dag minimaal 20 à 40x kans maakt het virus op te lopen.

Daarom vragen wij jou om een schoon chirurgisch mondkapje voor éénmalig gebruik te dragen alvorens het pand te betreden, en deze in de winkel ook niet af te doen. Het mondkapje mag om geen enkele reden afgezet worden, óók niet om te drinken (tenzij expliciet anders vermeld door de professional). Consumpties mogen alleen buiten de studio genuttigd worden.
Als je zelf geen mondkapje hebt kan de studio helaas géén masker ter beschikking stellen. Dankjewel voor je medewerking.

De aanwezige professional draagt gedurende de hele dag een chirurgisch mondmasker dat om de 2 uur vervangen wordt, zoals voorgeschreven.

Als je een conch piercing laat zetten, draag dan graag een mondkapje dat niet met elastiekjes achter je oor vastgemaakt wordt, maar dichtgeknoopt moet worden op je achterhoofd. Tip: draag dit soort maskers dan ook gedurende de gehele genezingsperiode van de conch piercing. 
Een andere optie is een zogenaamde "ear-saver". Dit is een soort verlengstuk waar je de elastiekjes van je mondkapje aan kunt bevestigen, in plaats van aan je oren zelf.

Alleen schone handen alsjeblieft!

Bij binnenkomst verzoeken we je om meteen je handen te ontsmetten gedurende 20 à 40 seconden, het liefst zonder ringen of horloges. Check hier hoe je dat doet.

Houd altijd 1.5 meter afstand van Soesha-medewerkers.

Als je gepiercet wordt of een afspraak hebt gemaakt voor alle andere mogelijke opties die te maken hebben met piercings zal dit altijd gebeuren in de daarvoor bestemde piercingkamer. Aan jou zal dan gevraagd worden om plaats te nemen op de massagetafel.

Blijf daarnaast alsjeblieft aan de juiste kant van de toonbank en de spatschermen. Dankjewel voor het meedenken!

De deur is altijd op slot.

Geen afspraak? Geen service.
Dit betekent het volgende: als je aan komt lopen en voor een dichte deur staat kun je zo hard bonken, trekken en duwen als je wilt… maar de deur blijft écht op slot. Dit doen we voor onze veiligheid en voor jullie veiligheid, en ook omdat het momenteel wettelijk verplicht is.
Zoals je je misschien kunt voorstellen is het onwijs stressvol om onverwachte kloppende klanten aan je deur te hebben met een naald in je hand, en zorgt het voor de cliënt die wél een afspraak heeft gemaakt voor onnodige spanning.

Daarom verzoeken wij jou vriendelijk dit niet te doen. Dankjewel!

Kom op tijd.

Kom op tijd op jouw afspraak. Als je toevallig iets te vroeg bent laten we je buiten wachten tot het tijd is. Kom alsjeblieft niet meer dan 5 minuten te vroeg, en klop op de deur als het tijd is voor jouw afspraak. Klop dus niet zomaar wanneer je staat te wachten. Als voorbeeld: als jouw afspraak om 14.00 is, en je staat al om 13.56 voor de deur, dan wacht je nog eventjes en klop je om 14.00 op de deur om te laten weten dat je er bent.
Blijven kloppen of blijven bonken heeft absoluut geen zin, en maakt ons alleen maar meer gestresst – en het allerlaatste wat je wil is een gestresste piercer die jou daarna moet gaan behandelen. Op tijd is op tijd: niet te laat, maar ook niet te vroeg.

Op je afspraak verschijnen gaat zo:
– Je hebt een afspraak gemaakt.
– Je staat voor de deur.
– Op de tijd van jouw afspraak klop je eventjes op de deur om te laten weten dat je er bent. Je hebt je mondkapje dan al op.
– Een medewerker van Soesha zal de deur voor je openmaken.

Ben je te laat? Dan is helaas jouw afspraak bij deze geannuleerd. Neem gerust contact op voor een nieuw afspraak.

Houd je eigen spullen bij je.

Er wordt voor en na elk bezoek enorm veel gedesinfecteerd, maar toch voelen zowel de professionals als de cliënten zich er veiliger bij wanneer iedereen zo veel mogelijk zijn of haar spullen bij zich houdt.
Raak zo min mogelijk aan in het pand, en neem je eigen pen mee om je toestemmingsformulier in te vullen.

Neus- en mond piercings zijn momenteel niet mogelijk.

Momenteel bieden we helaas geen services onder het masker aan. Dit geldt dus niet alleen voor het piercen, maar ook voor check-ups, consulten of controles, sieradenwissels en al het andere.
Uiteraard heeft dit te maken met veiligheid en onze huidige huisregels, maar je mág je masker ook niet af doen in publieke ruimtes. Daarnaast zorgt het dragen van mondkapjes voor moeilijkere en langzamere genezing, waardoor het erg onverstandig is om juist nu voor een mond- of neuspiercing te gaan.

Dringend hulp nodig? Maak gebruik van de online consult-mogelijkheid zolang deze regel geldt.

Geen gebruik van mobiele telefoons in de winkel.

Je telefoon zit vol bacteriën. Dat risico nemen we allemaal iedere dag met onze telefoons, maar om in de winkel zo schoon en veilig mogelijk te kunnen werken vragen we jou of je alsjeblieft je telefoon niet alleen uit wilt zetten vóór je het pand betreedt, maar ook niet aan zou willen raken gedurende je bezoek. Houd je telefoon dus in je tas of in je zakken, of op een andere plek die voor jou fijn is.

Er kunnen, na overleg, uitzonderingen worden gemaakt voor het gebruik van telefoons voor legitimatie of betaling.

Controles zijn helaas niet meer gratis.

Vóór de uitbraak waren controles altijd gratis als het ging om piercings gezet bij Soesha in de voorgaande 3 maanden. Deze zijn nu alleen te boeken tegen een kleine vergoeding, om de torenhoge kosten voor Persoonlijke Beschersmingsmiddelen op te vangen. Het plaatsen, vervangen of verwisselen van een sieraad is om deze reden helaas ook in prijs verhoogd.

Wil je een sieraad uitzoeken?

Dan vragen we je om alsjeblieft vooraf het assortiment te bekijken op de webshop en eventueel het gewenste item alvast daar te bestellen indien mogelijk. Als je je maat/maten niet weet is niet erg, daar help ik je wel bij. Boek dan eventueel “sieraad uitzoeken” bij de afspraak of maak een gok bij het bestellen van je sieraad, zolang je het nog niet betaalt (kies daarom “betalen bij afhalen” bij het afrekenproces) zit je nog nergens aan vast.

Tip: kies tijdens het afrekenen voor “betalen bij afhalen“, zodat je nergens aan vast zit. Indien nodig kunnen we je bij het afhalen nog extra adviseren, zodat je niet per ongeluk het verkeerde sieraad koopt.

Uitbraak protocol

Aanbetalingen zijn niet meer nodig.

Vanwege de huidige situatie hebben we ons annuleringsbeleid veranderd: je weet natuurlijk niet altijd een dag of twee van tevoren of je je ziekig gaat voelen of niet. Zo kun je je afspraak makkelijker afzeggen, ook op het allerlaatste moment.

Verschijn je wél op je afspraak, maar heb je het uitbraakprotocol niet gelezen (en sta je dus hoestend, ziek, zonder mondkapje of op een andere manier onvoorbereid voor de deur)? Dan zijn we helaas genoodzaakt om €30.00 in rekening te brengen. Dit dekt deels de kosten van de materialen, maar zorgt ook voor een kleine buffer: we kunnen in de tijd die we voor jou gereserveerd hadden immers geen andere cliënt behandelen, waardoor er geen geld binnenkomt en het betalen van de huur nóg lastiger wordt.

De prijslijst is aangepast.

Alle prijzen zijn iets omhoog gegaan om de verhoogde kosten voor handschoenen, maskers, face shields en andere beschermingsmiddelen op te vangen.

Om een voorbeeld te geven: examinatiehandschoenen zijn in prijs letterlijk vertienvoudigd sinds de uitbraak – en dan hebben we het alleen nog maar over de “standaard” handschoenen. Naast examinatiehandschoenen, steriele handschoenen, schoonmaakmiddel en mondkapjes moeten we nu ook speciale maskers gebruiken en Sterillium uitdelen zodat onze klanten hun handen kunnen ontsmetten. Vóór Corona kostte Sterillium €15 per fles… wat het nu kost wil je niet eens weten.

Dankjewel dat je dit allemaal hebt doorgelezen. Het is saai, maar oh zo belangrijk. Dankjewel voor het meedenken.

De regels van het protocol zijn gebaseerd op de volgende bronnen:

Algemene Preventieve Maatregelen – RIVM (NL)
Richtlijnen Contactberoepen 1 – RIVM (NL)
Richtlijnen Contactberoepen 2 – RIVM (NL)
SafePiercing Guidelines by the APP (Association of Professional Piercers)(EN)