Uitgaan en piercings

Uitgaan en piercings

Uitgaan en piercings

Een piercing nemen de volgende dag na het uitgaan kan meer bloeden, meer zwellen, meer pijn doen omdat je immuunsysteem nog iets verzwakt is van het feesten, dansen en roken…

Als je een nieuwe piercing wilt laten zetten is het afgeraden om ervoor uit te zijn gegaan, als je net een nieuwe piercing hebt laten zetten is uitgaan vaak ook niet zo’n goed idee. Dat is vaak ook zo wanneer je piercing nog aan het genezen is of geïrriteerd of ontstoken is.

Maar waarom eigenlijk en wat mag je dan wel of niet?

Grote nummer 1: Alcohol is slecht voor je piercing.
Je kunt het beter niet gebruiken voor de verzorging omdat het te sterk is, maar het is ook niet verstandig om te drinken op zo’n moment omdat het bloed verdunnend werkt en dus ook bloeden kan stimuleren. Maar ook verzwakt het jouw immuunsysteem waardoor je trager geneest.

Uitgaan is niet alleen alcohol. Het is ook sigaretten, blowen (heel veel teer en bloed verdunnend), zweet, stof… Er kan ook per ongeluk tegenaan gestoten worden bij het dansen, soms heb je het zelf niet in de gaten… Stof en zweet zijn nou eenmaal vol bacteriën dus dat is ook niet fris voor een open wond.

Want ja, een nieuwe piercing is een open wond.

Tot dat het volledig genezen is, is het een open wond. Een open wond betekent dat de huid gebroken is. De huid is jouw weerstand nummer 1. Als die gebroken is kunnen bacteriën heel makkelijk binnentreden en er een zooitje van maken.

Tijdens het uitgaan kun je ook je sieraad verliezen, of je gaat zoenen met iemand en ja, zeker weten doe je nooit dat diegene zelf wel fris en gezond is. Laat staan dat lichaamssappen op een nieuwe of i.i.g. nog niet genezen piercing natuurlijk helemaal niet de bedoeling is in verband met infectiegevaar.

Dus vandaar.

Neem een kijkje op de sites van Industrial Strength, van BVLA, LeRoiBodyGems en Anatometal voor top kwaliteit prachtige sieraden en neem contact met mij op voor vrijblijvende prijsopgaven.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en kortingscodes!

Als er vragen zijn, kom dan gerust eens langs in de winkel, bel op werkdagen (volgens de openingstijden van de fysieke winkel) naar 070 2148937, mail naar info@soesha.nl of vraag een consult aan (wanneer er persoonlijk advies nodig is over de verzorging van een piercing of de genezing ervan). Volg ook mijn activiteiten op sociale media.

Wil je een afspraak maken? Stuur mij een Privé bericht via de Facebook Pagina.

Waarschuwing, regels en eigendom van en op deze website: Copyright, Disclaimer.