Overleef jouw vakantie met je piercing

Overleef jouw vakantie… of je reis, vlucht, festival… met je piercing

In de zomer – of ander seizoen, het gaat hier om klimaat, ik ga het je uitleggen lees gauw verder – heb je te maken met veel factoren wat voor je piercing een rol kan spelen:

  • Hitte
  • Zweet
  • Stof, zand van buiten
  • Kamperen
  • Vreemde omgeving, buitenland
  • Ongelukjes
  • Zomerliefdes
  • Klimaatverandering
  • Vliegen
  • Zwemwater: strand, meer, zwembad
  • Zonnebrand
  • Uv-straling

Ik zal ze een voor een doornemen met je om jou zo van de beste vakantie ervaring te verzekeren.

Hitte:

Door de hitte en de zon kun je uitdrogen zonder dat je er erg in hebt. Bovendien verbrand je vrij snel en dat is natuurlijk ook niet ideaal voor je huid, dus ook niet voor je piercing.

Zorg dat je voldoende water drinkt. Het is namelijk voor de genezing van je piercing belangrijk dat je lichaam geen extra aandacht hoeft te besteden aan iets wat je op zo’n manier heel eenvoudig kunt helpen.

Bovendien kan het soms benauwd zijn, wat betekent dat een wondje snel broeierig kan worden. Laat het luchten. Zorg dat als er kleding overheen zit dat het niet te strak zit. Zorg dat de kleding goed ademt. Draag bij voorkeur natuurlijke stoffen zoals katoen of linnen. Spoel de piercing met lauw of koud water maar vergeet het daarna niet te drogen met keukenpapier.

Als je huid verbrandt verbruik je ook energie van je lichaam die het liever aan de piercing besteedt dus bescherm je piercing goed door het in de schaduw te laten.

Draag kleding van natuurlijke stoffen, synthetische stoffen kunnen gemakkelijker bacteriën vasthouden namelijk. Katoen, linnen zijn beter dan synthetische stoffen zoals acryl, viscose, polyester… Check de label van de kleding die je over je piercing draagt.

En zorg uiteraard dat het schone kleding is en dat de kleding niet gaat wrijven over de piercing want zelfs als de piercing genezen is wordt het er niet blij van.

Zweet:

Zweet bevat bacteriën. De geur van zweet wordt namelijk veroorzaakt door deze bacteriën. Het is een mengsel van residente en transiënte bacteriën.

De transiënte bacteriën zijn de jongens waar je voor moet oppassen. Spoel je piercing een paar keer extra met water. Lekker verfrissend voor jou, lekker reinigend voor je piercing.

Stof, zand, buitenleven:

Op vakantie ga je waarschijnlijk naar het strand of het meer, of wandelen door het platteland… Stof is iets waar je piercing geïrriteerd van kan raken. De kleinste stofdeeltjes kunnen aan je huid blijven plakken en bacteriën met zich meedragen. Zorg dat je de piercing spoelt met water wanneer je even naar het toilet gaat bijvoorbeeld. En blijf er verder vanaf natuurlijk. Droog de piercing het liefst met papieren handdoeken of een schone handdoek op z’n minst. Geen wattenstaafjes of wattenschijfjes of tissues of wc-papier dus. Deze kunnen haartjes achterlaten die even slecht zijn voor de piercing als stofjes.

Ga er niet mee zwemmen als het nog niet genezen is of als het geïrriteerd is!

Ook niet in de zee. Zout water is wel goed voor je maar in de zee heb je ook vleesetende bacteriën dus pas op.

Kamperen:

Als je gaat kamperen heb je veel dingen misschien niet zo 123 bij de hand.

  • Zorg voor een flesje schoon water die je dus alleen voor je piercing gebruikt, waarvan het flesje dus ook schoon is.
  • Zorg voor een busje zoutoplossing voor het geval je toch lichte irritatie merkt. Zoutoplossing kan nooit kwaad, zolang je het ook uitspoelt dan.
  • Zorg voor een paar schone velletjes keukenpapier om je piercing mee droog te deppen.
  • Zorg ook dat je eventuele schone vervangsieraadjes hebt voor het geval je iets verliest of kwijtraakt. En neem ook een paar alcohol wipes mee om de sieraadjes goed mee te reinigen voor je deze erin zet. Mocht er toch iets met je piercing niet helemaal lekker gaan heb je hier waarschijnlijk veel gemak aan.
  • Zorg voor handalcohol. Je kunt van die pocket size gel busjes kopen bij de drogist om je handen provisorisch mee te desinfecteren, zo heb je in ieder geval schone handen wanneer je je piercing moet verzorgen.
  • Zorg dat je slaapzak schoon is, daar ga je op liggen, dus vóór je vertrekt, deze even goed schoonmaken, even in de wasmachine, of koop een nieuwe.

Vreemde omgeving, buitenland:

Als er iets toch mis gaat met je piercing, je verliest wat of je krijgt klachten, zorg dat je voldoende middeltjes bij je hebt om het provisorisch op te lossen. Lees de punten van “kamperen” dan weet je wat je op z’n minst bij je moet hebben.

En check even de kwaliteit van het kraanwater waar je bent. Sommige gebieden hebben hard of zacht water uit de kraan lopen, dit kan een rol spelen in de verzorging van je piercing als je die spoelt met dat water.

Ongelukjes:

Je bent lekker aan het feesten, of skydiven… je botst ergens tegenaan of de helm voor je quad zit te strak of te los of is niet goed schoongemaakt bij het verhuurbedrijf… je zou zomaar toch last kunnen krijgen van je piercing hierdoor. Zorg dat je steriele fysiologische zoutoplossing bij je hebt. Dan heb je in geval van nood iets om je piercing mee te verzorgen.

Als je een sieraad verliest of een balletje ervan, kun je ineens met een probleem zitten.

Zorg dat je extra sieraadjes meeneemt just in case en als je een balletje van een staafje verliest kun je eventueel een stukje pleistertape erop doen om het staafje op z’n plek te houden. Dit ook in het geval van een ringetje, een klein stukje pleister op het sieraadje doet wonderen. Dan sluit het in elk geval niet. Maar doe dit wel altijd met schone handen!

Zomerliefdes:

Let op bacteriën en wrijving! Better safe than sorry 😉 gebruik een “regenjas” (=condoom) in geval van intieme piercings en houd de piercing schoon.

Spoel het extra en verzorg het eventueel met zoutoplossing voor en/of na contact.

Neem mondwater mee op basis van chloorhexidine in het geval van piercings in de mond. Soms merk je niet meteen dat je piercing toch geïrriteerd is, dus even ermee spoelen na het tandenpoetsen is altijd goed.

Klimaatverandering:

Veranderingen in het klimaat kunnen ook invloed hebben op je weerstand, en dus op de genezing of gezondheid van je piercing.

Dit hoef je niet te merken bij genezen piercings. Maar als je piercing geïrriteerd is of nog niet helemaal genezen is, dan kan dit wel meespelen in hoeveel je daar last van hebt.

Vliegen:

Met vliegen, in een vliegtuig natuurlijk, kun je ook veranderingen merken met je piercing.

De luchtdruk in een vliegtuig is anders dan op de grond. Het klimaat in een vliegtuig is ook anders. De lucht is droog, dat merk je doordat je meer statische elektriciteit merkt in een vliegtuig. Daarvan kan je piercing gaan jeuken. Dat merk je niet meteen maar na een poosje gaat het je opvallen dat je er vaker aan zit te friemelen en dat kan het op den duur ook een beetje irriteren.

Dit hoeft niet erg te zijn. Gewoon lekker met rust laten, dan trekt het na een paar dagen gewoon weer weg.

Je merkt het eigenlijk voornamelijk wanneer je eenmaal gelandt bent. Dit komt onder andere door de vlucht maar ook door de verandering van klimaat. Wanneer je van een koud gebied naar een warm gebied reist bijvoorbeeld. Zo iets simpels heeft meer invloed op je lichaam en weerstand dan je direct in de gaten hebt. Je lichaamstemperatuur moet stabiel blijven, daar doet het moeite voor wanneer het klimaat aan de buitenkant van je lichaam ineens heel anders is. En dat kost energie, en dus weerstand.

Drink veel water, zorg dat je voldoende slaapt en eet groente en fruit zoals bijvoorbeeld bananen en avocado’s, dan ondersteun je jouw lichaams weerstand en trekt alles gauw weer bij.

Wat je piercing betreft? Eventueel één à twee keer per dag weer zoutoplossing gebruiken en afblijven. Rust en hygiëne zijn meestal voldoende.

Zwemwater:

Zeewater, meertjes, zwembad… Zwemwater kan slecht zijn voor je piercing. In het geval van een voldoende genezen piercing is het risico veel kleiner op narigheid. Zorg dat je alles altijd goed uitspoelt na een paar baantjes trekken bij wijze van spreken. Als je piercing geïrriteerd is of nog niet volledig genezen is raad ik je sterk af te gaan zwemmen.

Zonnebrand:

Crèmes, spray-tans… Cosmetica zijn niet lekker voor je piercing. Die kunnen de piercing irriteren door de bestanddelen waar de producten uit bestaan. Vermijd het contact met cosmetica op je piercing sowieso. Is het toch gebeurd? Even goed uitspoelen of wassen en spoelen. Wassen het liefst met water maar in noodgevallen met een milde parfumvrije zeep. Antibacterieel zeep heeft geen echte toegevoegde waarde, behalve dat het soms iets te agressief kan zijn voor je piercing.

Uv-stralen:

Slecht voor je huid, daarom verbrand je, daarom moet je in de schaduw blijven, daarom smeer je met zonnebrand… maar ook slecht voor je piercing en littekenweefsel. Verkoel de piercing, drink veel water en houd de piercing zo mogelijk in de schaduw.

Neem een kijkje op de sites van Industrial Strength, van BVLA, LeRoiBodyGems en Anatometal voor top kwaliteit prachtige sieraden en neem contact met mij op voor vrijblijvende prijsopgaven.

Als er vragen zijn, bel of WhatsApp naar 070 2148937, mail naar info@soesha.nl.

Wil je een afspraak maken? [setmoreplus button]

Waarschuwing, regels en eigendom van en op deze website: Copyright, Disclaimer.