Veel gestelde vragen over oor piercings

Veel gestelde vragen over oor piercings. En hun antwoorden. Maar eerst even een introductie.

Wat valt er allemaal onder oorpiercings eigenlijk?

 • helixpiercing (piercing door de helix van je oor),
 • tragus piercing (door de tragus van je oor),
 • verticale tragus piercing, en je hebt ook de
 • antitragus piercing,
 • conch,
 • daith,
 • rook,
 • forward helix, maar dan kun je ook gelijk gaan voor de
 • triple forward helix,
 • oorlel piercing of oorbel of earlobe,
 • opgerekte piercings in je oor,
 • snug piercing,
 • industrial, en een
 • orbital die twee piercing verbindt met dedelfde ring,
 • verticale industrial piercing,
 • transverse lobe, horizontale oorlel piercing.

Dan nu nog even een belangrijke tip:

Negeer nooit een vermoedde ontsteking!

Als je deze niet goed behandeld kunnen kleine, ongevaarlijke ontstekingen kunnen tot dodelijke infecties uitlopen.

Maar het is wel zo dat de meest voorkomende ontstekingen bij piercings kleine locale bacteriële infecties rondom de piercing zijn. Grotere, serieuzere infecties zijn bij piercings gelukkig vrij zeldzaam.

En dan nu, alle vragen over oor piercings

Inhoudsopgave van Vragen over oor piercings:

Piercing of oorbel eruit snijden?

Mocht je nou nog steeds na een week het gevoel hebben dat ze te strak zitten en dat ze ook pijn gaan doen, of erger, je kunt je piercing steeds meer zien zakken in je huid is het erg belangrijk om het sieraad te laten vervangen voor een langer of groter sieraad (in lengte of diameter, niet in dikte uiteraard) om zo de zwelling de ruimte te geven. Dat geeft de pijn verlichting, de zwelling de ruimte en kun je ontstekingen vermijden of verhelpen, en de piercing beter verzorgen en zo alsnog een mooie piercing krijgen. In zelden gevallen is het zo erg dat de piercing er daad werkelijk uit gesneden moet worden. Neem in elk geval contact op met zowel een goede professionele piercer met ervaring als je huisarts. Lees ook even het artikel over huisartsen voor de zekerheid, zodat je weet wat je hem/haar moet vertellen of uitleggen zodat je de beste behandeling kunt krijgen.

Zit het tweede oorbel gaatje altijd in het kraakbeen?

Niet altijd. Ik raad aan alle oorbellen in elk geval te laten piercen in plaats van schieten om verschillende redenen die je kunt lezen in dit artikel.

In vele gevallen zit het derde oorbel gaatje in het kraakbeen of pal ertegenaan. Sowieso is het beter en veiliger en een betere genezing toelaat om de piercing/oorbel altijd goed in het kraakbeen of goed in de huid en niet half in beide te zetten.

Moet ik een helix piercing met een ringetje of met een staafje laten zetten?

hematiet
Titanium ball closure rings met hematiet balletje. Dat balletje is iets donkerder van kleur en heeft een weldadig effect op je bloedcirculatie (SoeshaDuka.nl).

Ik hoor vaak dat er gezegd wordt dat helix piercings in eerste instantie niet met een ringetje mogen. Nou hangt het van je anatomie af in verband met hoe het sieraad gaat zitten bij het liggen erop. Ook is het zo dat ik liever heb dat je gelijk het sieraadje krijgt die je wilt zodat je er vanaf blijft en geduldig de piercing laat genezen. Met een ringejte kan het zo zijn dat het sieraad meer beweegt of heen en weer “flipt” maar bij een staafje kan het zijn dat je met haar of sjaals eraan blijf haken. Hoe dan ook is beweging in het sieraadje tijdens de genezing (en vaak ook erna, maar dan minder) niet wenselijk. Dit kan voor problemen zorgen.

Een staafje is in eerste instantie lang, dan moet de maat voldoende zijn voor de zwelling.

Maar als de zwelling voorbij is is het staafje weer te lang waardoor het hier ook weer scheef kan gaan groeien. Als je deze niet tijdig hebt laten vervangen voor een kortere, kan de rest van de genezingsperiode problematisch worden omdat, door de druk van het erop slapen de piercing scheef gaat groeien en daar ontstaan vaak vochtbultjes en andere lelijke dingen door.

Natuurlijk is een ring niet voor iedere anatomie of type oor piercing geschikt.

Vragen over oor piercings
Vragen over Oor Piercings

Je hebt namelijk de helix en de scapha. De scapha is wat dikker en dan is vaak een staafje toch slimmer. De helix is dunner en kan in vele gevallen met een ring goed genezen, het hangt er eigenlijk allemaal vanaf hoe de piercing geplaatst wordt, wat jouw anatomie is en wat jouw levensstijl is en hoe je ervoor zorgt tijdens de genezing. En last but not least: niet schuiven draaien en wiebelen! Als je een middel gebruikt voor de verzorging, geloof me het gaat echt wel door het wondje, daar heeft jouw lichaam jou echt niet bij nodig. Plus, zoutoplossing gebruiken is nog steeds het beste, zeker voor kraakbeen piercings, zodat het wondje zo min mogelijk gestoord wordt en in harmonie met het lichaam kan genezen.

Wanneer is het aan te raden mijn kraakbeen piercing eruit te halen?

Dat is zo via het internet heel moeilijk te zeggen. Ik zou je graag willen zien vóór ik een definitief advies kan geven. Wel is het zo dat dokters het vaak iets te snel aanraden. Dit kan in sommige gevallen onverstandig zijn als er sprake is van een irritatie of een ontsteking, omdat een ontsteking dan ingesloten kan raken of littekenweefsel/bobbeltje dan vaak niet meer of moeilijk verholpen kan worden.

Hoe lang blijft een helix piercing open?

Een helixpiercing is pas na 6 tot 9 maanden of langer volledig genezen. Als je de piercing langer dan een jaar hebt en volledig genezen was vóór dat je het sieraad eruit hebt gehaald blijft het vaak open. Het kan zijn dat je de piercing na enige tijd niet moeiteloos weer terug op zijn plek kan krijgen want het gaatje kan wel krimpen. Maar vaak blijft het wel open. Met behulp van een insertion pin en glijmiddel op waterbasis kan het sieraadje terug gezet worden. Lukt het niet zelf dan is het verstandiger om het door een pro te laten doen. Je kunt hiervoor je eigen sieraad gebruiken mits het wel schoon is. In andere gevallen kan het ook gewoon dichtgroeien. Dit risico heb je bij iedere piercing waarvan je het sieraadje hebt verwijderd. Als de piercing nog niet volledig genezen was vóór je het sieraadje verwijderd had, kan het vrijwel zeker dichtgegroeid zijn.

Wat zijn de risico’s voor bloemkooloor met een helixpiercing?

Een bloemkooloor is het eigenlijk het instorten van kraakbeen. Dit zie je vaak bij vechtsporten. Door een heftige klap tegen het oor komt de huid van het kraakbeen los en ontstaat er een bloeding in het dunne weefsel dat het een van het ander scheidt. Hierdoor ontstaat er een flinke zwelling en vervorming van het kraakbeen. Dit is meestal blijvend.

In tegenstelling tot wat vaak beweerd wordt, komt dit zelden tot nooit voor bij kraakbeen piercings. Mits het uiteraard door een professional gepierced wordt in tegenstelling tot geschoten. Als het geschoten wordt bestaat wel de kans dat dit gebeurd omdat het puntige sieraad werkelijk met een ‘klap’ door het kraakbeen geforceerd wordt i.p.v. veilig door een steriele, scherpe hiervoor bestemde naald geprikt wordt.

Kun je een net gezette helix eruit halen?

Als je ontevreden bent over de plaatsing van de piercing of spijt hebt van het zetten ervan zou je het dezelfde dag nog uit kunnen halen en in de meeste gevallen zal het goed genezen. Verzorg het nog wel nog steeds met dezelfde hygiënische omstandigheden en een tot tweemaal daagse zoutoplossing is een verstandig idee. Het zal binnen een paar weken genezen zijn en hoogstwaarschijnlijk amper een litteken achterlaten.

Als je de piercing al een tijdje hebt is dat een ander verhaal.

Ga eerst na of je piercing niet geïrriteerd of ontstoken is. Als dit niet het geval is, ga dan nog steeds liever naar je piercer terug om het na te laten kijken en je eventueel helpen met het verwijderen van je sieraad.

Als het gaat om het verwijderen van een sieraad om een ander sieraadje te plaatsten is het antwoord vrij duidelijk. Nee, niet doen. Een te vroege wisseling van sieraden kan, zeker bij kraakbeenpiercings, tot lelijke vochtbultjes leiden, irritaties, ontstekingen of littekenweefsel leiden.

Vragen over oor piercings

Mijn helix is net zo dik als staafje klopt dat? Hoe kan ik mijn ontstoken forward helix het beste schoonmaken?

Een paar dagen tot een paar weken na het laten zetten van de piercing kan de piercing in het kraakbeen aardig opzwellen. In het ideale geval heeft je piercer daar rekening mee gehouden bij het kiezen van de lengte of diameter van de sieraad die hij of zij bij je geplaatst heeft. Als het sieraad te klein is wordt de zwelling erg pijnlijk. In een dergelijk geval moet je het sieraad laten verwisselen voor een groter maatje.

Voor je stappen gaat ondernemen tegen een ontstoken helix moet je eerst zeker weten dat het inderdaad een ontsteking is en niet een irritatie of iets anders.

Lees hier meer over het onderscheiden van een ontsteking en een geïrriteerde piercing. In elk geval doe je er goed aan nu de beste hygiëne te behouden om zo geen bacteriële infecties te veroorzaken of te verergeren maar juist te verhelpen. Was regelmatig je handen, verschoon je lakens, kleding en handdoeken regelmatig, laat geen huisdieren in je bed slapen en doe 1 tot 2 zoutbehandelingen per dag. Ondertussen kun je altijd contact opnemen met mij of je piercer en bij twijfel naar je huisarts gaan. In elk geval verwijder niet je piercing. Indien nodig kan hij verwisseld worden voor een langer model maar niet verwijderd worden om ingesloten ontstekingen te voorkomen.

Hoe lang blijft een helixpiercing bloeden?

Na het plaatsen van de piercing kan het zijn dat de piercing af en aan een paar dagen blijft bloeden, dit kan vaak blijven gebeuren bij het slapen gedurende de eerste week. Belangrijk is nog steeds dat je niet op de piercing slaapt om ook dit te voorkomen. Daarnaast, verzorg je piercing goed met zoutoplossing en een goede dagelijkse hygiëne.

Kan ik mijn oorbellen doorspoelen met water om een ontsteking te voorkomen?

Goede hygiëne is altijd de beste manier om problemen te voorkomen bij iedere piercing. Als jij niks wilt gebruiken voor de verzorging kun je het beste zoutoplossing gebruiken. Spoelen met water is een goede maar vaak niet genoeg. Hoe dan ook, laat de sieraden zitten. Haal ze er niet uit en draai of schuif er niet aan. Als je toch enkel water wilt gebruiken, kook het dan eerst uit en koel het dan af. Makkelijkst is als je een schone fles gebruikt en het gekookte water in de koelkast bewaart hiervoor. Met een schone fles bedoel ik niet een oud spa flesje die je hebt afgespoeld. Dan bedoel ik een nieuwe herbruikbare glazen fles zoals een die je bij de Xenos kunt kopen, met zo’n beugel sluiting.

Klopt het dat mijn oorschelp opzwelt bij een Industrial piercing?

Bij iedere piercing moet je rekening houden met wat zwelling bij de genezing, vooral in de dagen of week vlak na het zetten, meestal blijft de zwelling om de piercing gaatjes heen maar bij een Industrial piercing kan het goed zijn dat omdat er sprake is van twee gaatjes aan hetzelfde oor het kan dat de zwelling een beetje uitloopt op het oorschelp.

Mijn oorbellen zitten vast in mijn haren, wat moet ik doen?

Zorg dat de haren van de piercing of oorbel loskomen anders kunnen er bacteriën in je oorbel gaatjes kunnen er irritaties en ontstekingen vormen. Lukt je dat zelf niet? ga dan langs een professional.

Na hoeveel dagen heb je blijvende oorbel gaatjes?

Na 6 tot 8 weken zijn ze meestal genezen, na een jaar genezen te zijn met sieraadjes erin zullen ze waarschijnlijk (meestal, niet bij iedereen, niet bij iedere piercing of oorbel) niet zo snel meer dicht gaan, hooguit wat krimpen.

In mijn oorbellen zie en voel ik veel vuil. Hoe komt dit en wat moet ik doen?

Wassen. Het is meestal haren die aan het sieraad zijn blijven zitten en talg deeltjes. Dit is normaal. Maar je moet het wel wassen om irritaties en ontstekingen te voorkomen ook al heb je je oorbel al heel lang.

Wat is een scapha piercing?

Scapha is een piercing door het platte gedeelte van je oor kraakbeen. een Helix piercing gaat door het gebogen randje en een scapha gaat door het gedeelte ernaast, iets meer aan de binnenkant.

Kan ik Chloorhexidine op mijn oorbel doen om het te verzorgen en het te helpen genezen?

Nee, dit product is te agressief. Lees hier meer over goede en slechte bacteriën en hun invloed op de wijze van genezing van een piercing.

Ik heb mijn oor piercing al een jaar en is nog steeds niet droog, hoe komt het?

Soms duurt het wat langer voor de piercing volledig genezen is. Ga na of je de juiste methode handelt voor de verzorging van jouw piercing en of je de juiste hygiëne maatregelen neemt. Als er af en toe wat vocht (niet te verwarren met pus) uit komt zonder echte klachten kan het zijn dat het binnenkort wel over is. Als je pijn ervaart en/of zwelling kan er iets anders aan de hand zijn.

Hoe verwissel ik zelf mijn tragus piercing sieraad?

Het kan heel lastig zijn om een traguspiercing sieraad bij jezelf te wisselen. Het kan helpen om een hemostat erbij te gebruiken. Dit is een bepaalde soort klem die kan helpen om het sieraad erin en eruit te halen omdat het vaak lastig is om aan de achterkant te komen.

Vaak zijn mensen bang dat het sieraadje in het oor kanaal kan vallen. Een dergelijk klem kan hierbij helpen.

Je kunt ook een tissue in je oor stoppen om te voorkomen dat het alsnog in je oor terecht komt, maar zelfs zonder is de kans dat dit daadwerkelijk gebeurt klein. Wissel je sieraad niet liggend overigens, dit kan wel lastiger zijn. Als je voor langere tijd geen sieraad gedragen hebt in je traguspiercing is het wellicht makkelijker om een nieuw sieraadje te plaatsen onder de douche, wanneer je er al even onder hebt gestaan. Dit omdat de warmte van de douchewater de huid ontspant en zo glijdt het sieraadje er waarschijnlijk makkelijker in. Mocht dit alsnog niet lukken is een insertion pin of taper misschien een goede hulp.  Doe dit dan wel met een glijmiddel op waterbasis of met een beetje olie zoals emoe olie, jojoba olie of als je niets anders in huis hebt een beetje olijf olie. Bekijk SoeshaDuka voor spulletjes die je hierbij kunnen helpen.

Alle geadviseerde producten afgebeeld in dit artikel zijn ook verkrijgbaar in mijn webshop.

Als er vragen zijn, neem dan gerust contact op! Mail naar info@soesha.nl, of stuur een privé berichtje op Instagram of op Facebook, of gewoon hier op de live chat. Of per WhatsApp.

Neem een kijkje op de sites van Industrial Strength, van BVLALeRoiBodyGems en Anatometal voor top kwaliteit sieraden en bekijk hier hoe je deze kunt bestellen.

Waarschuwing, regels en eigendom van en op deze website: Copyright, Disclaimer.

126 thoughts on “Veel gestelde vragen over oor piercings

 1. Hey

  Sinds 05/03/2015 heb ik een snug laten zetten. Hij is als sindsdien geïrriteerd, rood en opgezwollen. Een ontsteking dus? Ik heb zowel vanachter als van voor een klein bultje en zowel tussen de twee kraakbenen in is het wat dikker.

  Ik heb mijn piercing 2x per dag 2 weken verzorgd met een spray (speciaal voor piercings) die ik voor mijn andere piercings heb gebruikt (tragus/rook). Ik blijf er zoveel mogelijk vanaf (om infecties te vermijden) en ik slaap zelfs op een nekkussen zodat ik er niet op lig.

  Ik ben pas sinds vandaag begonnen met ontsmettende alcohol, maar ik maak me toch zorgen. Het is nog maar anderhalve maand, maar de zwelling zit tot aan de uiteindes van mijn piercing, er is dus geen speling meer.

  Hoe geraak ik van deze zwelling/ontsteking af? Moet ik terug gaan naar de piercer waar ik ‘m heb laten zetten voor een langer staafje? Of is er een andere oplossing zodat de zwelling minder wordt?

 2. Hallo!
  Ik heb sinds zaterdag een helix piercing laten piercen, het is een staafje. Alleen nu drukt het heel erg en doet het pijn, ik kreeg ook geen middeltje mee om het te verzorgen. Mij werd het aangeraden om het met waten gewoon te spoelen. Is het normaal dat het pijn doet? Ik ga vandaag ook zeezout oplossing proberen. En nog even een vraagje, ik heb dus een staafje, maar ik weet niet hoe dik die is en ik wil alvast een andere helix piercing kopen, voor later. Maar past dit wel?
  Alvast bedankt!!

 3. Hi!
  Ik heb een probleem met mijn helix piercing. In december heb ik het laten piercen, nu heb ik het niet altijd evengoed verzorgd. Ik heb sinds een tijdje al een bultje om mijn piercing heen, achterkant. Ook is dat deel van mijn oor opgezwollen. Nu zit ik ook een aantal weken al in het buitenland, woon in een stad in Indonesië waar helixpiercing niet voorkomt en ik alleen zout met ‘weinig jodium’ kan krijgen bij apotheek. Verzorgen lukt niet altijd ook. Ik probeer het nu elke dag met dat zout in kokend water te verzorgen en dmv gestampte aspirine (papje) erop te smeren. Ik wil graag piercing eruit halen maar weet niet of het verstandig is? Ook vind ik het moeilijk om naar dokter te gaan (omdat stad nogal onderontwikkeld is vergeleken grote steden. Wat kan ik het beste doen? Alvast bedankt!

 4. Ik heb afgelopen donderdag een 3e gaatje laten zetten, ik heb redelijk grote oorlellen dus het paste er makkelijk naast en heb het laten schieten.
  Naast mijn oorbellen is het nu erg dik geworden en aan 1 kant zit het te strak maar aan de andere kant gaat het gewoon goed.
  wat moet ik hier nu mee doen?
  groetjes sterre

 5. Hooi,

  ik heb al mijn helix piercing sinds 25 september 2014. Ik heb nu al maanden lang last van een vochtbultje. Ze zeggen dat je het beste je oor kan zeezouten, maar voor hoelang moet dat en hoe kan je het beste dat ‘mengseltje’ maken? Ik wil namelijk graag m’n helix piercing verwisselen maar het doet al pijn als ik erop druk.. Hoe kan ik het beste nu verder..?

  Ik hoop dat je me kan helpen!

  xxx

  1. Hai,
   In principe worden al je vragen in dit artikel beantwoord 😉
   anders moet je deze ook ff checken.
   een helix piercing duurt 6 a 9 maanden of langer om te genezen, dus daarvoor wisselen niet doen. zeezout zal weinig doen tegen het vochtbultje wanneer de rest van de instructies niet goed worden opgevolgd. Nu is het zo dat er veel verschillende soorten bultjes kunnen ontstaan bij piercings. Ga langs een betrouwbare piercer om het te laten beoordelen en dan zul je weten wat je moet doen om het te verhelpen.

   Groetjes!
   ps: laat even een berichtje achter in het gastenboek (alleen voor niks gaat de zon op 😉 )

 6. hey,
  ik vin helixpiercingen echt suuuper mooi en cool!
  alleen mijn vader wil het niet omdat hij zegt dat het kraakbeen kapot gaat en je er spijt van gaat krijgen…
  ik zou graag willen weten of er een grote kans op ontstekingen is,
  en is het erg schadelijk voor het kraakbeen?

  groeten Marte

  1. Hallo,

   Een helix hoeft niet schadelijk te zijn of je te verminken maar vereist wel zorg en geduld.
   lees hier meer over op deze website en laat je piercen door een betrouwbare piercer.

   Groetjes!
   ps.: laat een berichtje achter in het gastenboek! alleen voor niks gaat de zon op 😉

 7. heei, ik heb donderdag mijn helix laten piercen, tot maandag geen last van gehad, maar nu is die opeens rood en best dik geworden..is dit erg?? en mag ik hem schoonmaken met een wattenstaafje, of zitten daar teveel bacteriën aan??

  1. hallo,

   Zwelling hoort bij de genezing van iedere piercing. Lees over de nazorg instructies meer op deze website en nee, gebruik geen wattenstaafjes ;).

   Groetjes!
   ps.: laat een berichtje achter in het gastenboek, alleen voor niks gaat de zon op ;).

 8. Hee,

  Ik heb al dik een jaar een triple forward helix piercing. Nou is de onderste goed genezen, maar bij de bovenste twee zit een vochtbultje (bij elke piercing een) .
  Ik vroeg me af: als ik die twee eruit haal, gaan die bultjes dan ook weg?

  Groetjes,

  Maureen

  1. Hallo Maureen,

   Helaas is dat niet altijd zo. Bij mij zelf bijvoorbeeld zijn de bultjes gewoon blijven zitten, kleiner maar wel zichtbaar… 🙁
   Zijn de bultjes nog rood of dik of gelig of jeukend of een combinatie van de hiervoor genoemde? Zo ja kun je ze waarschijnlijk nog wel wegkrijgen.
   Lees hiervoor meer over vochtbultjes op deze website en over de middeltjes voor piercings.
   Uiteraard, als je meer vragen hebt, hoor ik het graag.

   Groetjes!
   Wil je ook even mijn google+ beoordelen?
   Wil je ook even mijn Facebookpagina liken, delen en beoordelen?
   Laat je ook even een berichtje achter in het gastenboek?
   Dankjewel, ik doe dit namelijk gratis, in mijn vrije tijd, maar alleen voor niks gaat de zon op 😉

 9. Hooi,

  Ik wil graag n industrial laten piercen maar ik kan echt geen informatie erover vinden.. Wat kan ik van t laten zetten verwachten en hoe kan ik m het beste schoonmaken?
  Ik heb ookal n neuspiercing, maar dat is natuurlijk niet hetzelfde..

  Groetjes, Anna

  1. Hallo Anna,

   Een industrial piercing is een kraakbeen piercing en zo moet je er ook mee omgaan. Het verschil ertussen is dat je er dan twee tegelijk hebt met een lang sieraad ertussen. De nadelen ervan is dat je waarschijnlijk iets langer last hebt tijdens het slapen, voorkom daarom dat je erop ligt, anders kan het ook schuin gaan groeien en zo blijven, dat zou zonde zijn. Verder moet je het op dezelfde manier vezorgen. Gedurende de eerste twee weken raad ik altijd aan twee keer per dag de piercing te verzorgen met easypiercing hygienische oplossing. Na de eerste twee weken moet je enkel nog twee keer per dag de piercing verzorgen met zoutoplossing (steriele spoelmiddel NaCl-0.9%).
   Tijdens het zetten is de tweede piercing iets gevoeliger omdat je huid dan wat gespannen is van de eerste piercing. Na de piercing wordt je oor warm en misschien een beetje tintelend. Dit is meestal na een uurtje max, over.
   Als je meer vragen hebt hoor ik het graag.

   Groetjes!
   Wil je ook even mijn google+ beoordelen?
   Wil je ook even mijn Facebookpagina liken, delen en beoordelen?
   Laat je ook even een berichtje achter in het gastenboek?
   Dankjewel, ik doe dit namelijk gratis, in mijn vrije tijd, maar alleen voor niks gaat de zon op 😉

 10. Hallo,
  Ik heb zaterdag een traguspiercing laten zetten, doormiddel van de push trough methode. Ik heb er helemaal geen last van deed ook helemaal geen zeer. En ik heb het gevoel alsof het goed geneest( geen roodheid of zwelling) maar nu heb ik toch een vraag ik slaap sinds zaterdag op mijn rechter oor( heb mijn tragus links) maar ik vind dat dat zo vervelend! Hoelang moet ik nog op mijn rechter oor slapen?
  Mvg kim

  1. Hallo Kimm en welkom,

   Een tragus piercing moet je nooooooit met de push-through methode doen, dat is precies hetzelfde als het schieten zoals in het bovenste gedeelte van dit artikel beschreven wordt.
   Om beter te kunnen slapen kun je het beste dit gebruiken.
   Het is altijd beter om de druk op de piercing zo lang mogelijk uit te stellen.

   Als je meer vragen hebt hoor ik het graag.

   Groetjes!
   Wil je ook even mijn google+ beoordelen?
   Wil je ook even mijn Facebookpagina liken, delen en beoordelen?
   Laat je ook even een berichtje achter in het gastenboek?
   Dankjewel, ik doe dit namelijk gratis, in mijn vrije tijd, maar alleen voor niks gaat de zon op 😉

 11. Ik heb een helix piercing laten zetten vorige week. Het staafje dat er door zit is echt 2 x zo lang als me oorlel waardoor me haar er altijd in vast zit en ik alleen een staart kan dragen anders doet super veel pijn omdat ik er steeds aan trek. Ik weet dat maanden kan duren tot het geneest maar kan ik hem niet na tijdje(liefste zo snel mogelijk) laten verwisselen door iets kleiners?

  En er zit klein korstje aan de achterkant is dat goed of slecht? Niet weghalen neem ik aan?

  1. Hallo Kim,

   Soms is een staafje idd iets te lang en kan dat juist problemen opleveren, maar dit is wel zelden. Een staafje of ring bij het laten zetten van een piercing wordt altijd langer gezet zodat er voldoende ruime is voor de zwelling. Maar idd als het té groot is kan het juist averechts werken en misschien zelfs de piercing scheef laten groeien. Om hier een goed oordeel over te maken en zo jou wel of niet te adviseren het staafje voor een kortere te laten wisselen zou ik het eigenlijk moeten zien. Als je langs kunt komen in de studio is dat ideaal, maar ik kan me voorstellen dat het niet altijd even handig is. Stuur mij een mailtje met een of meer duidelijke foto’s en een korte beschrijving van je situatie nogmaals zodat ik het kan zien.
   Korstjes zijn inderdaad iets wat er te verwachten is bij een genezende piercing, lekker laten zitten, als het vanzelf af valt oke, als je het eraf trekt niet doen.
   Als je meer vragen hebt hoor ik dat graag.

   Groetjes!

 12. Heey,

  Ik ben Pamela en ik een vraagje. Ik heb vorige week woensdag een neusbel laten schieten, maar nu zie ik dat mijn sieraadje helemaal in mijn neus is. Help wat kan ik nu doen. Als ik hem aan de onderkant naar boven duw. Zie ik mijn sieraadje naar boven komen. En als ik hem los laat gaat tie weer helemaal mijn huid in.

  Wat moet ik nu doen?

  1. Hallo Pamela,

   Dat is erg vervelend. Ik kan je wellicht beter helpen als je mij een foto stuurt hiervan. Deze kun je mailen naar info@soesha.nl

   Groetjes!
   Wil je ook even mijn google+ beoordelen?
   Wil je ook even mijn Facebookpagina liken, delen en beoordelen?
   Laat je ook even een berichtje achter in het gastenboek?
   Dankjewel, ik doe dit namelijk gratis, in mijn vrije tijd, maar alleen voor niks gaat de zon op 😉

 13. Ik heb afgelopen zaterdag middag een helix piercing laten piercen. Ik heb er geen last van, voelt niet ontstoken. Ik voel hem sowieso niet echt zitten. Maar ik wordt wel elke ochtend wakker met een beetje bloed om de helix heen. Vandaag meer dan gister, ik moet wel zeggen dat ik vanacht op de kant van de helix heb geslapen. Is dit normaal? Ik maak het gewoon elke dag schoon dus ik denk niet dat het daaraan ligt…

  1. Hai Carolijn,

   In de eerste week kan je dat hebben ja, dat is normaal. Verzorg het goed, draai er niet aan en dan moet alles helemaal goed gaan 🙂

   Groetjes!
   Wil je ook even mijn google+ beoordelen?
   Wil je ook even mijn Facebookpagina liken, delen en beoordelen?
   Laat je ook even een berichtje achter in het gastenboek?
   Dankjewel, ik doe dit namelijk gratis, in mijn vrije tijd, maar alleen voor niks gaat de zon op 😉

 14. Ik heb vorig jaar mij tragus piercing laten oiercen in utrecht.. Niu had ik vaak last van een bult boven bij mij. Piercing.. Niu daar heb ik dus bijna een jaar mee gelopen. Nou zei iemand op 2december tegen mij oeh ziet er niet goed uit moet je mee oppassen. Om een lang verhaalkort te maken. Was me piercing ontstoken en heeft mijn huisarts die piercing er uitgesneden ! Nu vind ik het erg jammer dat ie er uit is en wil m heel graag opnieuw laten piercing. Is dit mogelijk aangezien mij piercing er op 3december is iitgesneden door se huisarts. Groet Rochélla.

  1. Hallo Rochella,

   Je kunt de piercing er eventueel opnieuw laten plaatsen, maar pas na 3 maanden.

   Als je meer vragen hebt hoor ik het graag.

   Groetjes!
   Wil je ook even mijn google+ beoordelen?
   Wil je ook even mijn Facebookpagina liken, delen en beoordelen?
   Laat je ook even een berichtje achter in het gastenboek?
   Dankjewel, ik doe dit namelijk gratis, in mijn vrije tijd, maar alleen voor niks gaat de zon op 😉

 15. Hi,
  Super goede info dus alvast bedankt!
  Ik wil graag een helix piercing, een ringetje vind ik het mooist. Maar volgens sommige sites is een ringetje onhandig om mee te beginnen. Kan ik beter de piercing laten zetten met een staafje??
  Groetjes sofie

  1. Hallo Sofie,

   Het antwoord op je vraag is toevallig het 4e punt in dit artikel, kijk maar 🙂

   Als je meer vragen hebt hoor ik het graag.

   Groetjes!
   Wil je ook even mijn google+ beoordelen?
   Wil je ook even mijn Facebookpagina liken, delen en beoordelen?
   Laat je ook even een berichtje achter in het gastenboek?
   Dankjewel, ik doe dit namelijk gratis, in mijn vrije tijd, maar alleen voor niks gaat de zon op 😉

 16. Hallo,

  ik heb 7 weken geleden twee helixpiercings onder elkaar laten schieten, maar er is mij niet verteld wanneer ik ze mag verwisselen.. Ik wil graag ringetjes erin, want het staafje drukt in mn hoofd als ik er op lig, en mn haar blijft er vaak aan haken. Af en toe is het nog een beetje gevoelig, als er iets tegenaan komt bijvoorbeeld. Wanneer kan ik het verwisselen? Ik durf het niet zelf, kan ik daarvoor naar een piercingshop of juwelier gaan?

  Groetjes

  1. Ik kan er niet echt een antwoord in vinden.. Er staat alleen dat ik niet eigenwijs moet zijn, maar de vraag was wanneer ik mijn piercings kan gaan verwisselen…

  2. Hallo Sanne,

   Er staat hier een indicatie van de geneestijden. Zolang de piercing nog niet genezen is moet ie niet verwisseld worden om infectie risico en overmatig littekenweefsel te voorkomen.
   Als je meer vragen hebt hoor ik het graag.

   Groetjes!
   Wil je ook even mijn google+ beoordelen?
   Wil je ook even mijn Facebookpagina liken, delen en beoordelen?
   Laat je ook even een berichtje achter in het gastenboek?
   Dankjewel, ik doe dit namelijk gratis, in mijn vrije tijd, maar alleen voor niks gaat de zon op 😉

 17. Hoi,

  Ik heb mijn helix piercing al sinds vorig jaar november. Veel vrienden van mij hadden er niet veel last van, maar ik heb er nu nog steeds wel eens last van. Soms gaat het goed maar naar mijn idee is ie nog niet echt genezen.. Kan mn oor de piercing wel verdragen of moet ik gewoon wachten?

  Alvast bedankt!

  1. Hoi,

   Ik heb hem gepierced, het is een ringetje werd me verteld dat ik die al gelijk in kon doen. Ik zit er zelf nooit aan maar soms draait ie zelf, in mn slaap oid. Ik verzorg het met een spray die ik bij de shop heb gekocht. Maak het nu niet meer elke dag schoon maar als ik zie dat het nodig is wel.

   Bedankt!:)

  2. Hoi,

   Ik heb 3 maanden geleden een trachus piercing laten piercen en heb sinds 3 weken last van een vochtbultje, het gaat de ene dag beter als de andere en het wisselt ook van grote. Hij js nu redelijk klein en er komt af en toe een beetje witachtige vocht uit is het ontstoken of gewoon een vochtbultje? En wat kan ik hier aan doen, ik vind het zo lelijk en denk eraan de piercing eruit te halen!

  3. Hallo Tamara,

   Als je de piercing eruit haalt kan het heel goed dat het bultje blijft zitten helaas dus ik zou dat iig afraden. Om een beter advies te geven met jouw situatie wil ik je aanraden mij een of meer duidelijke foto’s van de piercing van voor en achter te mailen (info@soesha.nl) met je naam, hoe lang je de piercing al hebt en hoe je het verzorgt en waarmee. Ik zal je zsm beantwoorden.

   Groetjes!
   Wil je ook even mijn google+ beoordelen?
   Wil je ook even mijn Facebookpagina liken, delen en beoordelen?
   Laat je ook even een berichtje achter in het gastenboek?
   Dankjewel, ik doe dit namelijk gratis, in mijn vrije tijd, maar alleen voor niks gaat de zon op 😉

 18. Hoi,

  ik heb precies een week geleden een tweede gaatje laten schieten. De eerste paar dagen had ik er totaal geen last van, maar m’n oorlel is nu al twee dagen erg gevoelig en mijn oorbel begint dieper in mijn huid te zakken. Wat kan ik nu het beste doen? De oorbel gewoon laten zitten en wachten, of hem eruit halen? Alvast bedankt!

  Groetjes

  1. Hallo Vera,

   Hoe verzorg je de oorbel?
   Ik raad je aan iig alles wat ermee in contact komt schoon te houden, blijf ervan af, niet draaien, schuiven of wisselen, ook niet bij of voor het schoonmaken en bekijk eens de nazorg instructies hier op de website.
   Tegen zwelling kun je het beste de kamilleteekompres toepassen een a twee keer per dag.
   laat me weten hoe het gaat na een dag of 4.
   Ik hoop dat je hier wat aan hebt gehad.
   Vraag maar raak hoor.

   Groetjes!
   ps.:
   laat even een berichtje achter in het gastenboek en like, deel en beoordeel mijn facebookpagina ajb.

 19. Hallo,

  Ik wil graag een helix piercing laten schieten in Roermond. Weet u misschien waar ik dat het beste kan doen?

  1. Hallo Sinthuja,

   Tip 1: laat ej kraakbeen nooit schieten maar piercen ;).
   Tip 2: Lady Luck Piercing and More Kromstraat 28/A, Weert 😉 Doe ze de groetjes van Emmie uit Den Haag :).

   Als je meer vragen hebt hoor ik het graag!

   Laat je even een berichtje achter in het gastenboek?
   Dankjewel!

   Groetjes!

   ps: ps: like, deel en beoordeel ajb mijn facebookpagina. Dankjewel!

 20. Hallo,
  Ik heb een vraagje over mijn industrial. Die heb ik nu 10 dagen en sinds 3dagen geleden zit er een soort opgezwollen bult bij het bovenste gaatje, het lijkt een beetje op een blaar en is rood, ook klopt het soms. Komt dit vaak voor of moet ik ernaar laten kijken? Ook heb ik trouwens tea tree oil aangeschaft is dat goed? Alvast bedankt!

 21. Hai,

  Je moet m niet bewegen dan gaat ie steeds opnieuw open dan krijg je ellende. Vastzittende piercings zijn een fabel. Natuurlijk gaat ie tijdens het genezen wel af en toe plakken maar je moet het gewoon laten zitten anders trek je steeds het korstje eraf eigenlijk en dat is net als bij n gewone wond, als je t korstje er steeds af krabbelt gaat t steeds weer open en/of krijg je lelijke littekens, geloof me, met piercings kan dat lelijk uitpakken en dat is vaak blijvend.

  Groetjes!
  p.s.: like en beoordeel mijn facebook pagina, doneer voor de moeite bij paypal (zie het knopje ervoor rechts op de website) en laat even een berichtje achter in het gastenboek ;). Alleen voor niets gaat de zon op 😀 Dankjewel!

 22. Hallo, ik heb meer dan een jaar geleden een helix laten schieten. Ik heb nergens last van gehad en het is niet ontstoken. Ik wil er alleen nu een ringetje in en dat is wat dikker. Dit wil niet lukken. Ik krijg hem er wel in maar niet eruit via de achterkant. Wat kan ik het beste doen?

  1. Hai,

   Goede vraag. Het sieraadje waarmee geschoten wordt is 0.8mm of 1.0mm, een ringetje een gewone piercing ringetje, circular barbell, captive bead ring of segment ring of clicker is dus waarschijnlijk 1.2mm. De enige manier om dit er veilig en succesvol in te krijgen zonder narigheid te krijgen is door het gaatje te laten stretchen door een professional. Diegene zal dat met een taper en glijmiddel op waterbasis doen. Als je in de buurt woont ben je welkom langs te komen zodat ik dit bij je doe of iig uitleg waarom, hoe en wat.

   Ik hoop dat je hier wat aan hebt?
   Zo niet hoor ik het graag.

   Groetjes!

   p.s.: LAat even een berichtje achter in mijn gasteboek en like en beoordeel even mijn mijn facebookpagina Soeshapiercing.

 23. Hajhaj,

  Ik heb een vraag: ik heb al 2-3 jaar een helixpiercing. Deze is van t weekend aan de handdoek blijven hangen en zodanig opgezwollen dat mn piercing ‘eruit’ is geschoten. Ik kreeg hem niet meer terug en dacht ach, probeer ik morgen wel. Nu zit er een dik bolletje, maar inmiddels is de pijn wel weggezakt. Moet ik nu mijn huisarts toch met spoed bellen voor een afspraak?

  1. Hai,
   Ik denk niet dat t n spoedgeval is maar ik denk wel dat je er goed aan doet op korte termijn iig een steriel sieraadje erin te laten plaatsen door een professioneel piercer. Als je mij jouw locatie geeft kan ik er een voor je zoeken die betrouwbaar is. Daarnaast wil ik voor de zekerheid wel een foto zien van hoe het er nu uit ziet. Maar hou in gedachten dat het schoon moet blijven. Verzorg het deze week twee keer per dag met zoutoplossing. Na deze week kun je eventueel even contact met mij opnemen.
   Groetjes!

   p.s.: laat je wel even een berichtje achter in het gastenboek? Ik doe dit gratis maar Like en deel mijn pagina SoeshaPiercing op facebook en klik het aantal sterren dat je het waard vindt ;).

  2. Let wel, des te langer je zonder sieraad zit des te groter de kans dat het gaatje dichtgaat. Omdat je m al aardig lang hebt denk ik dat ie enkel zal krimpen maar dan is wel voorzichtigheid geboden dus raad ik altijd aan om bij het terugplaatsen van het sieraad een geleider te gebruiken om zo verdere irritaties te voorkomen. Het sieraad is 10 euro, steriel en de handeling is ook 10 euro. Ik dacht ik zeg het maar dan weet je waar je aan toe bent.
   Hopelijk tot donderdag!
   Groetjes!
   Wil je ook even mijn google+ beoordelen?
   Wil je ook even mijn Facebookpagina liken, delen en beoordelen?
   Laat je ook even een berichtje achter in het gastenboek?
   Dankjewel, ik doe dit namelijk gratis, in mijn vrije tijd, maar alleen voor niks gaat de zon op 😉

  3. Ja, dat snap ik: ik ben donderdag van de partij! Vanaf nu mogen alleen jullie nog aan mijn lijf piercen 😉
   En bedankt voor het vermelden van de prijs, komt helemaal goed!

 24. hallo,

  ik wil graag een tweede gaatje laten schieten/piercen. Nu weet ik niet zo goed waar ik het kan laten piercen in ede of in nijmegen.
  Kan jij me helpen? Ik wilde eerst gewoon naar de juwelier gaan, maar dat is dus geen goed idee?

  groetjes

  1. Hallo Renske,

   Goede vraag! 🙂
   Idd kun je beter piercings aan piercers overlaten omdat juweliers er niet in opgeleid zijn en vaak minder goed op hygiene en precisie letten en verkeerde nazorg instructies geven.
   Je kunt beter naar een piercingshop gaan.
   Skin-a-matic op de van Welderenstraat 127, Nijmegen is een hele goede piercingshop (doe de groetjes aan Kim! 🙂 )

   Als je meer vragen hebt hoor ik het graag.
   Groetjes!

   p.s.: laat je wel even een berichtje achter in het gastenboek? Ik doe dit gratis maar Like en deel mijn pagina SoeshaPiercing op facebook en klik het aantal sterren dat je het waard vindt ;).

 25. Hallo,

  Ik heb ongeveer 2 jaar geleden een traguspiercing laten zetten. Ik heb hem goed verzorgd iedere dag, maar het duurde ontzettend lang voordat ik geen last meer had van vochtblaasjes of pus. Ik weet dat ik allergisch ben voor metaal, en heb hier bij het zetten ook over verteld. Mij is toen verteld dat de piercing die ik kreeg van goud was en ik me daar dus geen zorgen over hoefde te maken. Tot op de dag van vandaag krijg ik echter steeds weer een bultje terug en verder blijft het constant rood. Ik wil de piercing graag verwijderen, maar is dit wel verstandig op het moment dat het nog aan het ontsteken is? En wat moet ik doen als die ontsteking met een normale manier van behandelen maar niet weg wil gaan? Mijn huisarts zegt dat ik het eruit moet halen, maar ik heb niet het idee dat hij er verstand van heeft.

  Groetjes!

  1. Hai Ine,

   Je hebt er goed aan gedaan om de piercing er niet zomaar uit te halen want als het idd ontstoken is kun je dat beter niet doen dat zou namelijk juist gevaarlijk zijn. Wat je wel zou kunnen doen is vragn om een antibiotica kuurtje in de vrom van drank, capsules of pillen, iig niet zalf of creme. Amoxicilline is een goede optie bijvoorbeeld. Ik twijfel alleen hoe het komt. Gebruik je wattenstaafjes? (niet doen) draai je er weleens aan? (niet doen) heb je ‘m gewisseld vóór dat ie 6 maanden oud was? (niet doen) Is het gepierced of geschoten?
   Als je wil kun je mij een mailtje sturen met een of meer duidelijke foto’s van je piercing zodat ik je een beter persoonlijk advies kunt geven. Mail dan naar info@soesha.nl

   Groetjes!
   p.s.: laat je even een berichtje achter in het gastenboek? wil je ook even mijn facebook pagina (Soeshapiercing) liken en beoordelen? dankjewel!

 26. Hallo,

  Ik heb ongeveer 3 maanden mijn helix piercing laten zetten. Helaas ben ik onder het werken het balletje verloren van mijn staafje. Ik heb nu een ringetje in gedaan maar deze is smaller dan het staafje. Weet je ongeveer hoe snel dit dicht kan groeien en of ik hierna nog wel een staafje in kan?

  Alvast bedankt!

  Groetjes,
  Inge

  1. Je kunt het beste naar je piercer en daar een nieuw staafje steriel in laten plaatsen voor je een ontsteking krijgt door een minder dan schone sieraad van minder dan hoogwaardige kwaliteit erin te plaatsen, zeker in de helix kan dat lelijk gevolgen hebben. Als het een goede studio is doen ze dat met een pinnetje en wat glijmiddel zodat je er geen last van hebt.
   Als je meer vragen hebt hoor ik het graag.
   Groetjes!

   p.s.: laat je even een berichtje achter in t gastenboek?

 27. haaii!

  ik heb 2 dagen geleden een helix piercing laten zetten alleen het doet nu best pijn en voelt alsof het verbrand is. is dit normaal? en hoe weet ik of het ontstoken of geïrriteerd is? ik gebruik wel gewoon zoutoplossing, spoel het 2x per dag en maak het goed droog met wattensaafjes.

  ik ben een beetje bang geworden na al die verhalen die ik heb gelezen op internet 🙁

  ps heb net mijn oor even in soda water gedaan is dat goed?

  1. Hallo en welkom,

   Gebruik geen wattenstaafjes en geen soda ;).
   Een helixpiercing duurt 6à 9 maanden of langer om te genezen. De eerste paar weken kan het wat gevoelig zijn en korstjes, wondvocht e.d. zijn dan normaal. Gedurende de genezingstijd mag je er niet aan draaien, schuiven, wiebelen, ook niet bij het schoonmaken of spoelen. Vastzittend of vastgroeiende piercings zijn een fabel maar je daar niet ongerust over. Sieraad ook niet verwisselen voor dat de piercing volledig genezen is (minimaal 6 maanden dus). Na 2 à3 maanden voelt de piercing en ziet de piercing eruit alsof het genezen is maar vergis je niet, het is dat enkel in de twede fase van de genezing. In deze periode is het extra vatbaar voor ontstekingen en andere problemen dus blijf het met rust laten. De eerste twee weken moet je de piercing twee keer per dag verzorgen met warme zoutoplossing. https://soesha.nl/piercing-aftercare.
   Als je meer vragen hebt hoor ik het graag.

   Groetjes!

   P.S.: Laat een berichtje achter in het gastenboek en like en beoordeel mijn facebook pagina. Thnx!

 28. hoiii,

  ik heb een paar maanden geleden een helix piercing laten schieten bij een juwelier… de eerste paar manden is het zeker goed gegaan, nergens last van gehad.
  alleen nou wou ik laatst een andere piercing indoen en toen voelde ik dat er een bult omheen zit, met waarschijnlijk push erin. heb het zweerknopje er weer ingedaan. maar het zit er nog steeds.. wat moet ik doen?

  1. Je kunt pas w3isselen na 6 à 9 maanden. Als je daarvoor wisselt kun je problemen krijgen, zie de vraag van het meisje hier voor jou, daar ehb ik veel uitleg aan gegeven waar jij ook wat aan kunt hebben.
   Als jemeer vragen hebt hoor ik het graag.
   Groetjes!
   Wil je ook even mijn google+ beoordelen?
   Wil je ook even mijn Facebookpagina liken, delen en beoordelen?
   Laat je ook even een berichtje achter in het gastenboek?
   Dankjewel, ik doe dit namelijk gratis, in mijn vrije tijd, maar alleen voor niks gaat de zon op 😉

 29. Hey, Ik heb zoals ik had gezegd via Whatsapp in juni een helix laten zetten. Het staafje zit er nog steeds in en is behoorlijk lang, mijn haar gaat er omheen zitten. Raad je me aan om een ringetje erin te zetten? Ik heb hem laten zetten bij Se7en sins in Purmerend. Ik ben daar al een paar keer langs geweest met de vraag of er een ringetje in kan maar dat wilde ze niet doen, Weet jij waarom ze dat niet willen?

  Groetjes Dianne

  1. Hallo Dianne,
   Meestal raad ik af om eerder te wisselen maar in jouw geval zou het waarschijnlijk wel de genezing helpen om dat te doen. Neem dan wel weer een steriel sieraadje van titanium anders kun je problemen krijgen en laat het sieraad wisselen door de piercer. Na de wissel weer twee keer per dag de warme zoutoplossing toepassen.
   Als je meer vragen hebt hoor ik het graag.
   Groetjes!

   p.s.: laat een berichtje achter in het gastenboek en like en beoordeel mijn facebook pagina ajb.

 30. Hi!

  Heb gister een piercing een ´snug piercing´ laten zetten. Er is geen wondje te zien, maar ik voel wel wat druk om en nabij de piercing. Als ik mijn oorschelp aan de buitenkant aanraak dan is dit gevoelig/klein beetje pijnlijk (zelfde gevoel als ik een hele tijd met oordopjes in mijn oren heb gezeten).

  En sinds vanmorgen is het ook wat rood en gloeit. Mijn vraag is eigenlijk, is dit normaal (wat ik me kan voorstellen want het is toch een wond door kraakbeen) of niet? En kan het misschien zijn omdat het staafje te kort is? De piercer heeft er wel voor gewaarschuwd, maar hij zei dat het in principe lang genoeg zou moeten zijn. Ik zie aan de binnenkant nog wel een klein stukje (een mm of 2) van het staafje. Is dat genoeg?

  Heb ook een tragus piercing maar kan me deze druk niet herinneren?

  Hopelijk heb je wat advies 🙂

  Bedankt!

  Amanda

  ps. moet er wel even bij zeggen dat ik me zorgen maakte dat een van de bolletjes te dicht tegen mijn oor zat, en heb toen de piercing met een wattenstaafje een heel klein beetje naar binnen heb gedrukt… :-/

  1. Hallo Amanda,

   Het klinkt in principe als een normale reactie als je piercing pas een dag oud is maar om het zeker te weten zou ik graag een of meer duidelijke foto’s willen zien. Kun je die sturen naar mijn e-mail ajb? info@soesha.nl.
   gebruik in elk geval geen wattenstaafjes of wattenschijfjes bij het verzorgen ;).

   Groetjes!
   p.s.: laat even een berichtje achter in het gastenboekje 😉

 31. Hoi,

  Ik heb 1,5 week geleden een piercing(helix) laten zetten, nu is hij zonet uitgeschoten doordat mijn handdoek erachter bleef haken en 1 deel( het bolletje) daarvan is nu kwijt.
  Ik ga zo wie zo morgen direct naar mijn piercer.
  Maar nu is mijn vraag of hij mij het advies gaat geven om het dicht te laten groeien of er opnieuw een piercing in zet. (deze is er ingezet en niet ingeschoten!)

  groetjes, Rineke

  1. Hallo Rineke,

   Ik zou je aaraden om deze zsm terug te laten plaatsen dan zou je het in principe verder kunnen laten genezen.

   Groetjes!
   ps: laat even een bericht achter in het gastenboek 😉

 32. Hoi!

  Ik heb vijf maanden geleden een piercing laten schieten (bij een juwelier.. slecht..) en heb deze er drie weken geleden uit laten halen bij dezelfde winkel omdat het maar bleef irriteren. De piercing zat boven in mijn oor, in het kraakbeen. De juwelier zei dat het ontstoken was en adviseerde mij het te verzorgen met desinfectie. Ik heb dit gedaan maar er blijft een buldje zichtbaar op de plek van de piercing. Ik heb geen pijn of irritatie verder. Alleen het buldje blijft goed zichtbaar en als ik erop druk lijkt het alsof er vocht/pus in zit. Is dit ernstig of gaat dit vanzelf over? En wat zou ik het beste kunnen doen?
  Alvast bedankt!

  1. Hallo en welkom!
   Als je het sieraad eruit hebt gehaald kan het zijn dat je de ontsteking hebt ingesloten en dat het nu een abces is geworden, dit is serieus en moet door een arts leegehaald worden zodat het geneest.
   Als je meer vragen hebt hoor ik het graag.

   laat je ook even een berichtje achter in het gastenboek? dankjewel!

 33. Hey,

  Ik heb augustus (de 13e volgens mij, als dat relevant is) een helix piercing gezet. Alles gaat gewon goed en ik heb er nooit last van gehad. Geen bloeding, geen ontsteking niks. Maar ik heb een vraag. Over twee weken ga ik op vakantie en wil ik natuurlijk graag zwemmen. Kan dat gewoon? En zo ja, wat moet ik doen na het zwemmen aangezien het chloor waarschijnlijk erg agressief is.

  Alvast bedankt! 🙂

  Groetjes Shenisa

  ps; Je site heeft veel vragen beantwoord, dankje!

  1. Hallo en welkom!
   Zwemmen is vragen om een ontsteking aan je piercing zolang het niet volledig genezen is. Een kraakbeen piercing duurt 6 a 9 maanden of langer om te genezen. Ik zou je aanraden om het te vermijden, zeker als de piercing nog geen half jaar oud is. In de schone, heldere zee is minder erg maar in het zwembad is heel listig nog.
   Als je meer vragen hebt hoor ik het graag.
   Laat je ook even een berichtje achter in het gastenboek en like en beoordeel mijn soeshapiercing facebook pagina?
   Groetjes!
   Wil je ook even mijn google+ beoordelen?
   Wil je ook even mijn Facebookpagina liken, delen en beoordelen?
   Laat je ook even een berichtje achter in het gastenboek?
   Dankjewel, ik doe dit namelijk gratis, in mijn vrije tijd, maar alleen voor niks gaat de zon op 😉

 34. Hoi, ik heb zo’n 2 maanden geleden (13 december 3 maanden geleden) een tragus piercing laten piercen, alleen nu is die opgezwollen, volgens mij niet ontstoken want hij is niet warm of doet pijn. Ik heb van de piercer advies gekregen dat ik het met unicura zeep moet spoelen onder de kraan en 1 keer per dag 10 min in biotex weken. Hij zei dat het over een week weer over zou zijn, dat bleek niet het geval en ik heb er nu eigenlijk Een beetje genoeg van, dus mijn vraag was, ik wil hem er nu uit halen, kan dat en wat moet ik dan aan de verdere verzorging daarvan doen en hoelang duurt het voordat die helemaal dichtgegroeid is? Groetjes Karen

  1. Hallo Karen en welkom,

   Om je hierbij beter te helpen wil ik je vragen mij een mail te sturen en wat duidelijke fotos van de huidige situatie bij te sluiten. Zo kan ik bepalen of het veilig verwijderd kan worden zonder dat je er lelijke littekens of ander narigheid aan overhoudt.

   Ik hoop dat je hier wat aan hebt?
   Groetjes!
   Wil je ook even mijn google+ beoordelen?
   Wil je ook even mijn Facebookpagina liken, delen en beoordelen?
   Laat je ook even een berichtje achter in het gastenboek?
   Dankjewel, ik doe dit namelijk gratis, in mijn vrije tijd, maar alleen voor niks gaat de zon op 😉

  2. Hoi, ik ga vandaag denk ik toch maar even langs de piercing shop om te vragen aan hun wat ik het beste kan doen. Toch bedankt! Groetjes Karen

  3. Hoi, de piercing shop was dicht, dus ik wou toch even een foto sturen. Wat is het e-mailadres waar ik dat naartoe kan doen? Groetjes Karen

 35. Hallo, ik heb ongeveer drie maanden geleden een helix laten schieten bij de juwelier. Dit ging een tijd goed, totdat ik na vijf weken (de aangeraden wachttijd) een echte helix van 1.2 mm erin deed. Deze bleek dikker te zijn dan het zweerknopje en sindsdien is mijn oor gezwollen en pijnlijk. Ik heb mijn zweerknopje er na twee weken weer ingezet,toen ik dit deed voelde ik een bobbel in mijn kraakbeen en deze voelde hard, wel warm en pijnlijk. Wat is het precies en wat kan ik nu het beste doen? Groetjes Lisa.

  1. Hallo Lisa en welkom,
   Ik zou je aan willen raden om de komende twee weken twee keer per dag je piercing te verzorgen met zoutoplossing.
   Als je wil kun je over twee weken weer contact met mij opnemen om te laten weten hoe het gaat. Doe dit dat via mail begeleid met een of meer duidelijke foto’s van je piercing.
   Als je meer vragen hebt hoor ik het graag.
   Groetjes!
   Wil je ook even mijn google+ beoordelen?
   Wil je ook even mijn Facebookpagina liken, delen en beoordelen?
   Laat je ook even een berichtje achter in het gastenboek?
   Dankjewel, ik doe dit namelijk gratis, in mijn vrije tijd, maar alleen voor niks gaat de zon op 😉

 36. Ik heb vorige zaterdag helix laten schieten, er komt altijd wa bloed uit, en soms doe mijn oor pijn en soms niet. ik verzorg mijn oor 2 keer per dag me ontsmetting dat ik heb gekregen bij mijn piersingbody schop. Dus mijn vraag was is dat normaal da er wa restjes bloed rond mijn staafje komt ?

  1. Hallo Kelsey,
   Kraakbeen moet je nooit laten schieten! Zie hiervoor mijn artikel.
   Stop met het middel wat je gekregen hebt, meestal is dat te agressief.
   Verzorg de piercing twee keer per dag met zoutoplossing en draai of schuif er niet aan.
   Als je meer vragen hebt hoor ik het graag.
   Groetjes!
   p.s.: laat even een berichtje achter in mijn gastenboek als je tevreden bent met de service 😉

 37. Hee,
  Ik heb nu zo’n 2 a 3 maanden een helix piercing. Sinds een week of 4 a 5 is het licht ontstoken. Dit uit zich in een soort hard zanderig goedje wat blijkbaar opdroogt op de dag en dan op m’n piercing blijft zitten.
  Vanochtend ontdekte ik een klein blaasje; heb m’n helix een stukje omhoog geduwt om het te controleren en toek begon het al gauw licht te bloeden.. Heb het schoongemaakt met zoutoplossing in gekookt water (met keukenrol aangebracht) maar de achterkant blijft een beetje bloeden. Het doet niet echt zeer, de “pijn” is een week geleden weggetrokken. Wel kwam ik erachter dat een behoorlijk lange haar zich helemaal om t staafje heeft gedraaid (geen idee hoe lang deze er al zat, maar ook hier zat een beetje troep aan).
  Ik lees net op deze site dat je de piercing niet mag bewegen; dit advies kreeg ik ook van m’n Piercer, maar ik ben eigenwijs en kon me niet voorstellen dat dat wondje dan open zou blijven. Heb hem een poosje tijdens het douchen heen en weer gehaald en daarna afgespoeld met water.. Kan dit ook een reden zijn?
  En hoe kan ik dit het het beste laten genezen?
  Heb al eerder een helix gehad, ook hier veel aan gedraaid en is ook gaan ontsteken; deze heb ik na 1 jaar verwijderd. Deze wil ik absoluut niet verwijderen!

  Wachtende op een advies (:
  Dankjewel alvast!

 38. Heei ik heb in de zomervakantie dit jaar een tragus piercing laten prikken in een super nette piercing zaak en ik vroeg me af of ik ook een dood normale oorbel er in kan doen als sieraad of zou ik piercings kunnen bestellen van miniinthebox.com? Of is dat nepmetaal dus niet goed boor de piercing? Xx

  1. Hallo Linda,

   Een gewone oorbel is neit geschikt voor bodypiercings en een tragus piercing is een bodypiercing dus dat zou ik je afraden.
   De piercings van miniionthebox vertrouw ik eerlijk gezegd niet. Veel ervan zijn silver plated of titanium fill, wat dus eigenlijk mooie verkoop praatjes zijn voor slechte kwaliteit.
   Ik zou je aanraden om crazy-factory.com te proberen of alloverpiercings.nl die zijn goedkoop en van betere kwaliteit.
   tip: Voor een genezen tragus piercing moet je 1.2 bij 7mm zo ongeveer. 1.2 is de dikte van het staafje en 7 is de lengte.
   Een labret (met plat schijfje aan de achterkant) is het makkelijkst voor de traguspiercing. Als je meer vragen hebt hoor ik het graag.

   (vergeet niet een berichtje in mijn gastenboekje achter te laten;) )

   Groetjes!

 39. Camilla hier weer van een paar reactie terug, ik kan niet nogmaals op je bericht reageren dus dan even zo. Ik woon in de buurt van Hilversum, Den Haag zou opzich bereikbaar zijn dus dat is het probleem niet. Ik heb hem nu anderhalve maand, wanneer zou een geschikte tijd zijn m te laten oprekken? Groetjes

  1. In principe wanneer die genezen is maar in het geval dat de piercing niet wilt genezen omdat het staafje te kort is zou je dat op korter termijn kunnen doen. Ik ben zondag weer in de shop, als je dan zou willen komen kan ik kijken voor je. Stuur anders in elk geval even een of meer duidelijke foto’s naar mijn e-mail of whatsapp dan kan ik voor je kijken of je zondag niet voor niets komt. 🙂

 40. Hallo,

  Ik had een week geleden een helix oorbel laten zetten, maar vandaag is die er per ongeluk door iemand uitgeslagen. De sieraden winkel waar ik hem heb laten zetten zegt dat ik het dicht moet laten groeien en dan terug kan komen om hem overnieuw te laten zetten. Kan ik hem dan op dezelfde plek laten zetten of is dat niet goed voor mijn kraakbeen?

  1. Vandaag voelde ik eraan en de plek is best wel dik (er zit een bobbel op). Is dit erg? En kan ik er dan nog een oorbel doorheen laten zetten?

  2. Hallo en welkom!

   Allereerst wil ik je laten weten dat je m iig niet moet laten schieten. En ik neem aan dat een sieraden winkel alleen schietsystemen heeft of het zogenaamde push-through systeem dus zou ik hun advies iig niet opvolgen. Kraakbeen kan namelijk instorten of barsten als er in geschoten wordt en dat is onherstelbaar.
   Als het sieraadje er net pas uit is kun je onder de warme douche proberen het er weer terug in te doen en dan twee keer per dag verzorgen te weken in warme zoutoplossing zoals op mijn website beschreven staat.

   Ik hoop dat je hier wat aan hebt.
   Als je meer vragen hebt hoor ik het graag.

   P.S.: vergeet niet een berichtje achter te laten in mijn gastenboek!
   volg mij op instagram @soeshadotcom, twitter @soesha, facebook SoeshaPiercing, doneer via paypal (zie de knop hier rechts in het menutje).

   Groetjes,
   Emmie

  3. Hoii
   Ik heb hem er niet meer in gekregen. ja ik bedoel ook dat push-through system. Kan ik m dan nog precies op dezelfde plek laten zetten als er een bobbel zit?

  4. Ik denk dat je dat even rustig moet afwachten, soms gaat het vanzelf weg wanneer het sieraad eruit is, soms blijft het er toch gewoon zitten, er is weinig aan te doen voor zo ver ik weet vanaf het moment dat het sieraadje eruit is.

  5. Hai,
   Nou dat hangt er maar net vanaf. Als de bobbel blijft niet namelijk, maar je zou mij eventueel een foto kunnen sturen naar mijn e-mail of whatsapp dan kan ik even kijken. iig eerst 3 maanden wachten voor dat weer kan maar echt nooit meer in het kraak been laten schieten! (push-through en schieten is hetzelfde).

   Groetjes,
   Emmie

 41. Hoi,

  Je zegt dat je je helix piercing niet mag bewegen, maar krijg je dan niet een klein gaatje?

  1. Hallo Sofi,

   Hoe bedoel je een klein gaatje? Dat is toch de bedoeling als je een piercing laat zetten? 😛

   Groetjes,

   Emmie

 42. Hey, ik heb drie maanden (en twee dagen) geleden een helix piercing(ringetje) laten zetten. Ik heb nu al een week of vier geen zwelling meer en ook geen opgedroogd pus/wondvocht meer aan het ringetje en hij doet ook geen pijn meer. Kan ik hem nu al vervangen door een andere piercing?

  1. Hai en welkom,

   Na 2 à 3 maanden treedt een kraakbeen piercing meestal in de tweede fase van de genezing. In deze fase heb je idd geen last meer van de piercing, het voelt en ziet eruit alsof het genezen is maar vergis je niet! Een piercing geneest van buiten naar binnen dus terwijl de buitenkant er zo goed uitziet is de fistel (tunneltje waar de piercing doorheen loopt) nog verder aan het genezen. De huid aan de binnenkant is nieuw maar nog heel breekbaar. In de tweede fase van de genezing wordt dit hudje dikker en steviger. Als je tijdens deze fase van de genezing het sieraadje verwijderd of een stoot ertengeaan krijgt kun je de fistel beschadigen en de genezing vertragen. Vaak is het juist in deze fase dat mensen last krijgen van een zogenaamd vochtbultje. Een bultje dat rood is en lijkt en voelt als een ontsteking. Lees hier meer over op mijn website, ik heb er meerdere artikelen helemaal aan gewijd.

   Dus nee, ik raad je af om de piercing nu al te vervangen, wacht iig tot de piercing 6 maanden oud is en kijk dan nog maar of laat de piercing even bekijken voor je het sieraad wilt verwisselen.

   Ik hoop dat je hier wat aan hebt, zo niet ben je uiteraard welkom meer te vragen.

   Groetjes,
   Emmie

 43. Hoihoi,
  Ik heb 2 maanden geleden een helix piercing laten zetten en het gaat heel aardig goed. Ik draai hem vanaf nu wel iedere dag even en maak hem om de dag nog schoon (heb dit wel altijd elke dag gedaan). Maar nu lees in dat je juist niet moet draaien.. Ook niet als je hem al 2 maanden hebt? En wanneer kan ik hem vervangen?
  Groetjes

  1. Hallo Noor,

   Welkom en goed dat je het vraagt! Je moet piercings eigenlijk nooit draaien schuiven of wisselen, iig niet voor de piercing helemaal genezen is. Dit duurt 6 a negen maanden voor een kraakbeen piercing, soms langer. Draaien enzo is eigenlijk hetzelfde als bij een wondje, steeds het korstje eraf krabben… geneest ie nooit. Wat vaak voorkomt bij kraakbeen piercings zijn vochtbultjes, deze ontstaan door frictie, meestal juist na 2 à 4 maanden helemaal vlekkenloos aan het genezen te zijn. Zoutoplossing moet goed bereid zijn om goed voor je te zijn. Lees hiervoor mijn artikel. Doe dit 2 keer per dag en stop met unicura.

   Als je meer vragen hebt ben je uiteraard altijd van harte welkom.

   Groetjes,
   Emmie

  2. Bedankt voor je reactie Emmy! Dus niet draaien? Ik ben namelijk een beetje bang dat hij dan soort van vast komt te zitten ofzo.. Want steeds als ik hem draai dan zit hij een beetje vast. Vanaf wanneer mag ik wel draaien? Want een vriendin van mij zei dus dat ik juist wel moet draaien anders kwam die vast te zitten?? Groetjes

  3. Graag gedaan.
   nee niet draaien vastgroeiende piercing is een fabel, zie hiervoor mijn artikel op deze website. 😉
   pas wanneer hij helemaal genezen is mag je er weer mee spelen maar ook dan, kijk uit, want littekenweefsel en bobbeltjes zijn snel gemaakt.
   nogmaals, check ff de artikeltjes op de website, ik heb er veel over het draaien en over hoe wondgenezing gaat en hoe het zit met korstjes enzo geschreven.
   Groetjes!

 44. Gister helix laten zetten. Mij is verteld dat je beter niet te vaak zeezout oplossing kan gebruiken.. Max om de dag, liever langer. Ook kregen ik en een vriendin van mij een zeepje mee van unicura en is ons verteld daarmee 1 á 2 X per dag mee schoon te maken en goed af te spoelen met stromend water.

 45. Heee!

  Ik heb een helix-piercing (halve wegen m’n oor, tegenover m’n tragus piercing) sinds 4 dagen. Ik maak hem erg goed schoon, zoals de piercer zei en je site ook beschrijft. Nou werd hij eergisteren blauw, bleek een haarvaatje te zijn, maar nu is ie erg rood en dik en bonkt het ook. Is dit normaal? Of kan ik iets doen?

  Groetjes,
  Maureen

  1. Hallo Maureen,

   Om beter te kunnen oordelen zou ik het eigenlijk moeten zien. Hoe verzorg je de piercing verder precies?
   Stuur mij anders graag een of meer duidelijke foto’s naar mijn mail adres, dan kan ik je beter helpen.

   Groetjes,
   Emmie

  2. Ik was hem in de ochtend met een zeezout oplossing onder de douche en s avonds met een speciaal zeepje die alleen piercers kunnen bestellen (van de piercer gekregen).

   Ook denk ik niet dat het stokje lang genoeg is. De maat is: 1.2x7x2.5 mm

   Hoe kan ik een foto naar je opsturen?

  3. Hallo,
   Hoe heet dat zeepje?
   Stokje moet in principe genoeg zijn als ik dat zo lees. Wel is het zo dat je nu aardig wat zwelling hebt en het wat strak aan kan voelen op het moment.
   Een foto sturen doe je met je smartphone. klik en delen en bij delen gebruik je de mail en die verzend je naar info@soesha.nl.

   Groetjes,
   Emmie

 46. Hallo,

  Ik heb in Augustus een industrial piercing laten zetten. Een lange staaf door de helix. Tot 3 dagen geleden ging het steeds goed. Nu is mijn oor schelp helemaal opgezwollen en lijkt er soms geel pus uit te komen. Ik weet niet of het er mee te maken heeft, maar ook mijn klieren onder dat oor zijn pijn gaan doen. Ik week mn oor in zoutoplossing (zout van piercing) Wat kan ik het beste doen? Mijn oor doet erg pijn.

  Groetjes,

  Henrike

  1. Hallo henrike,

   Hoe dik is het industrial staafje ongeveer. Ik wil er heel graag een maar ik ben een beetje bang 🙁

  2. Een industrial staafje is 1.6mm dik en de lengte verschilt per persoon dus die zou je kunnen meten met een liniaal 🙂
   Groetjes!
   Wil je ook even mijn google+ beoordelen?
   Wil je ook even mijn Facebookpagina liken, delen en beoordelen?
   Laat je ook even een berichtje achter in het gastenboek?
   Dankjewel, ik doe dit namelijk gratis, in mijn vrije tijd, maar alleen voor niks gaat de zon op 😉

 47. Hey,

  Ik heb een maand geleden een helix piercing laten zetten alleen heb ik daarvoor er niks over op gezocht en wist niet dat schieten verboden was. Dus je kan zeggen dat ik hem “per ongeluk” heb laten schieten. Nu was dit bij een juwelier bij een dame op leeftijd die het al jaren doet, het schiet apparaat vind ik terug in je foto’s en is het allemaal steriel gebeurd.
  Ik heb hem dus een maand en er is niks mee aan de hand, geen roodheid of zwelling, niet te strak en ik heb m goed schoon gehouden.
  Zijn er nu nog dingen die ik kan doen om verdere problemen te voorkomen? Er uit halen kan/durf ik nog niet (hoewel de juwelier zei dat het na een maand al mocht, nu lees ik dus van niet, dus ik hou m lekker in!)

  Alvast bedankt!

  Groetjes Camilla

  1. Hallo Camilla en welkom,

   Goed at je dat vraagt, het kan helaas inderdaad nog steeds iedereen overkomen dat ze ervoor zijn gevallen om bij een juwelier een kraakbeen peircing te laten schieten. Ook al is die dame op leeftijd wil het helaas niet zeggen dat ze weet wat ze doet. Ik ken ‘echte’ piercers die het langer dan tien jaar doen maar nog steeds verkeerde methodes hanteren en bepaalde hygiëne maatregelen aan hun laars lappen.
   Maar goed, nu is het al gebeurd en is het eigenlijk het belangrijkst dat je er nu iig goed voor zorgt en zo alle narigheid verder voorkomt en alsnog veel plezier aan je piercing zult beleven.
   Hierom ben ik blij dat je uiteindelijk toch informatie erover opzoekt en vragen stelt.
   Het is heel belangrijk dat je de juiste nazorg aan je piercing geeft.
   Veel van de instructies die ik je nu ga geven zullen misschien in tegenstrijd zijn met wat je tot nu toe gehoord hebt van de juwelier. Helaas zijn deze vaak onopgeleid en onwetend en kunnnen daardoor verkeerde instructies geven en hierdoor problemen veroorzaken. Uiteraard is het aan jou om te beslissen wat je doet met deze informatie maar ik zou je in de toekomst alleen verder kunnen helpen als je mij en mijn professionele voorkeuren vertrouwd. Zelfs als je besluit zelf het een en ander uit te proberen om zo uit te vinden wat voor jou het beste werkt wilik je nog steeds helpen hoor, begrijp me niet verkeerd 😉.
   Een kraakbeen piercing suurt 6 à 9 maadnen of langer om te genezen.
   Tot die tijd mag je niet draaien, schuiven, wiebelen of wisselen van sieraad, ook niet bij het schoonmaken of spoelen van je piercing.
   Zie je peircing als een open wond. Ookal is het maar een heeeel klein wondje is het nog steeds een open wond dat gevoelig is voor bacteriën van buitenaf. Alles wat in contact komt met de piercing moet dus schoon zijn.
   Daarnaast moet je de peircing tweemaal daags verzorgen met warme zoutoplossing zoals in dit artikel beschreven wordt.
   Dit zijn de basics.
   Als je meer vragen hebt ben je uiteraard altijd welkom. Kijk ook even verder op de website, je zult veel informatie tegenkomen, wat wellicht vragen kan beantwoorden.
   Ik hoop dat je hier in ieder geval al wat aan hebt.
   Groetjes,
   Emmie

  2. Bedankt voor je reactie! Er is me inderdaad verkeerde informatie gegeven. Ik zal er van af blijven en het verzorgen, voor hoelang moet ik dat doen? En wanneer weet ik dat ie genezen is? Helaas heb ik niet de piercing die ik zou willen (knopje/staafje, geen ringetje) dus dat zou ik graag willen weten, bedankt!

  3. Hallo Camilla,

   Graag gedaan!
   Het verzorgen moet je in principe doen tot het genezen is. Het is moeilijk te weten wanneer het genezen is. In principe is de genezingstijd indicatie het minimum, dus die periode in ieder geval en zo lang moet je het in ieder geval blijven verzorgen. Wat ik ook vaak zeg is: als je denkt dat het genezen is, is het meestal nog vanbinnen bezig dus geef het twee extra maanden de tijd en als het tijdens die extra twee maanden helemaal niets bijzonders heeeft gedaan kun je er daarna ongeveer wel van uit gaan dat je piercing genezen is. Nogmaals dit is een schatting. Het is heel moeilijk om te bepalen. Ik zeg altijd: “ga liever door met de verzorging (en laat het sieraadje met rust) liever te lang dan te kort”.
   Ik hoop dat je hier wel wat aan hebt gehad.
   Zo niet, vraag gerust verder.

   Groetjes,
   Emmie

  4. Nogmaals bedankt voor je reactie, ik heb weer een eng verhaal gehoord… omdat mijn piercing geschoten is, is mij nu verteld dat een ringetje (voor een echte piercing) te dik zou zijn voor mijn gaatje… omdat deze gewoon geschoten is met een normale oorbel. er is mij verteld dat ik hem dan alsnog moet laten piercen om te zorgen dat het gaatje groot genoeg is voor een ringetje. Is dit waar? Ik hoor alleen maar enge verhalen om me heen 🙁

   Groetjes

  5. Hallo,

   Het klopt wel dat de sieraadjes waarmee geschoten wordt dunner zijn dan die van de piercings, dit scheelt echter maar een halve millimeter, max. Ik zou je aanraden om geen ringetje te nemen maar een staafje. Maar hiervoor zou je de piercing iets moeten oprekken, het hoeft dus niet opnieuw gepierced te worden.
   Oprekken gebeurd met een taper of pinnetje en glijmiddel op waterbasis.
   Waar woon je als ik vragen mag? Want als je in de buurt bent van den haag kan ik dat voor je doen eventueel.
   Groetjes,
   Emmie

 48. Heey,

  ik heb 3 dagen geleden mijn helix (onderin mijn oor schelp) laten piercen.
  de eerste 2 dagen ging het gewoon goed en heb het met ph neutrale zeep gewassen en 2x per dag met calendulan wond desinfectie schoon gemaakt.
  Maar nu begint mijn een beetje te zwellen onder mijn piercing (vlakbij mijn oorlel niet bovenin de oorschelp gelukkig).
  Het is dikkig en gevoelig.

  Wat moet ik nu doen? :$

  Gr. Kirsten jansen

  1. Hallo Kirsten,
   Welkom.
   Hoe kom je er eigenlijk bij de wond met calendulan te verzorgen? lees dit artikeltje maar even ;). Hier vind je ook nazorg instructies. Een kraakbeenpiercing (of het nou boven of onder, voor of achter is) duurt 6 à 9 maanden of langer om te genezen, tot die tijd mag je het niet schuiven of draaien of wiebelen of wat dan ook, ook niet bij het verzorgen ervan. Daarom is de nazorg met zoutoplossing het beste. Antiseptische middelen of wonddesinfectiemiddelen zijn veel te agressief voor piercings, die moet je dus niet gebruiken als dagelijkse verzorging.
   Ik hoop dat je hier wat aan hebt.
   Mocht je meer vragen hebben, verneem ik dat graag.
   Groetjes,
   Emmie

 49. Hallo,

  Ik heb nu ongeveer 2 weken een rook piercing. Tot gisteren had ik er weinig last van. Het was wel wat rood en er kwam wat pus uit maar het was niet pijnlijk. Alleen kreeg ik gister onwijze pijn in mijn oor. Mijn oor klopt, is opgezwollen en rood. Wat noet ik doen?!

  Alvast bedankt

 50. ik moet morgen een MRI scan laten maken maar hoe snel is mijn helix en tragus piercing dicht gegroeid???
  WIl hem wel graag terug maar weet niet of hij dan al dicht gegroeid is.
  Mijn tragus heb ik al 2 jaar en mijn helix pas 2 maanden

  1. Hallo Marieke,

   Je tragus moet je je niet zo druk om maken hooguit krijg je m er moeilijk in omdat ie wat gekrompen is maar met een warme douche krijg je t wel voor elkaar.
   Je helix daarentegen.. Je zit net in de meoilijke periode van je piercing meestal krijg je met 2 à 3 maanden dat ie heel geveolig is voor beweging. Dus ik denk dat je m er wel weer in krijg tmaar je loopt kans op een vochtbultje. Dat is niet erg alleen heel vervelend. Je kunt op de website hier veel vinden over vochtbultjes en hoe ze te bestrijden. Laat maar weten als je meer vragen hebt.

   Veel succes met je MRI en ik hoop dat je een positief uitslag krijgt.
   Groetjes,
   Emmi

 51. Hey,

  Ik heb 5 jaar geleden gaatjes laten prikken, en omdat ik dat toen bij een kapsalon heb laten doen (in Zweden) en zij ze veel te laag had geprikt zijn ze dus door gescheurd. Nu is het zo dat ze wel mooi genezen zijn en ik zo graag weer oorbellen wil het liefst twee in elk oor maar ik ben bang dat het weer gebeurt, wat zou jij aanraden om te doen en waar kun je je oren het best laten piercen? 🙂

  1. Hallo Julia en welkom,
   In principe zou je ze opnieuw kunnen laten zetten, twee tegelijk is meestal geen probleem. Zelf ben ik in de studio in Den Haag op Zondag, Maandag en Donderdag tot vrij laat. Ik zou ernaar kunnen kijken om eventueel littekenweefsel uit te sluiten en dan bespreek ik met je waar je ze zou willen hebben op de oorlel. In elk geval zet ik altijd eerst een stipje (in jouw geval twee op ieder oorlel) waar ik ze zal plaatsen en dat ik zltijd open voor bespreking. Ze moeten tenslotte helemaal bij jou in de smaak vallen. DAarin maak ik ook beargumenteerde suggesties kwa handig, en houdbaar en dat soort zaken. Je kunt ze laten piercen of laten schieten. Zelf ben ik uiteraard wel een voorstander van het laten piercen. De pijn is in principe hetzelfde, het ziet er alleen iets spannender uit omdat er dan meer steriele verpakkingen op de instrumententafel komen, maar ik doe niks anders dan een kort prikje en het sieraadje erin. Piercen is veiliger, beter, minder “traumatisch” voor je huid en de sieraden zijn ook beter in kwaliteit. Bij het schieten ehb je wel meer keuze aan sieraden maar dat was het eigenlijk. Lees hierover anders even mijn artikeltje over piercen of schieten. De link weet ik nu zo 123 niet maar als je gebruik maakt van de zoekmachine rechtboven in de pagina kun je met deze (piercen of schieten) zoektermen bij het artikel komen. Ik hoop je hiermee te hebben geholpen. Als je meer vragen hebt ben je uiteraard van harte welkom. Dit hier in een comment, in een mailtje, een smsje, een whatsapp berichjte of een telefoontje, wat jij het makkelijkst vindt. Ik ben in de shop in het centrum van den haag te vinden op zondag, maandag (tussen 12 en 8) en donderdag (tussen 11 en 9). Het adres is venestraat 9, Den Haag.
   Tot gauw!

 52. Ik heb mijn piercing nu twee maanden maar het doet op en af nog steeds ontzettend pijn. Echter is mijn oor niet dik of ontstoken.
  Wat kan ik hieraan doen?

  En: kan ik hem er nu uithalen (ik ben er een beetje zat van dat ik iedere nacht wakker wordt als ik op dat oor lig) en het laten dichtgroeien of is dat nu gevaarlijk?

  1. Een helix pircing, net als alle piercings in het kraakbeen duurt 6 à 9 maanden of langer om volledig te genezen. Het is normaal dat het gevoelig is gedurende de eerste paar maanden. Verzorg het met warme zoutoplossing 2 keer per dag en blijf er verder vooral vanaf. Niet draaien, schuiven of wiebelen dus. Het is en open wond, hoe klein het ook is en zo moet het ook behandeld worden. Dat betekend dat alles wat ermee in contact komt schoon moet zijn zodat het snel en pijnloos geneest. Je kunt mij eventueel een foto sturen via whatsapp zodat ik kan kijken of erniet een andere reden is waarom je pijn hebt. Ondertussen kun je hyet recept voor de warme zoutoplossing op deze site vinden als je rechtboven in de zoekmachine zout in typt. Als je meer vragen hebt hoor ik het graag. Groetjes, Emmie

 53. 1. Wanneer de piercing volledig genezen (na ongeveer 6 à 9 maanden, soms langer) is zou je dat kunnen doen. Let er wel op dat het materiaal waar het sieraad van gemaakt is niet poreus is en hypoallergeen is.
  2. Een helix moet je nooit laten schieten maar laten piercen. Wanneer dit door een ervaren, bekwame bodypiercer gedaan wordt is dit vaak minder pijnlijk dan het laten schieten van de oorbelletjes. Het is veiliger en geneest beter dan een geschoten oorbel. Lees hierboven de pro’s en con’s van het schieten tegenover het piercen van een gaatje.
  Ik hoop je hiermee voldoende te hebben geholpen, als je meer vragen hebt, vraag maar raak! 🙂

 54. 1. Kan je als helixpiercing ook een knopje van een gewone oorbel in het gaatje doen?

  2. Hoe voelt het als er een helix gaatje bij je geschoten word? Doet het pijn?

Comments are closed.