Over de cheekpiercing/wang piercing

Welke piercings zijn cheekpiercings?

  • de piercings, door je wangen zijn cheekpiercings
  • dahlia’s vallen eigenlijk ook onder cheekpiercings maar zijn dichter bij de rand van de mond en meestal door een dunnere gedeelte van de mond en iets minder riskant.

Hoe verzorg ik mijn cheekpiercing?

Een cheekpiercing verzorg je zowel op de manier waarop je een orale piercing verzorgt als op de manier waarop je een andere piercing verzorgt. De buitenkant kun je verzorgen met een zoutoplossing.wpid-wp-1449095278806.jpg

Hoe vervang ik mijn cheekpiercing en waar moet ik rekening mee houden?

Vervang je cheekpiercing voor het eerst het liefst met je piercer om zo zeker te weten dat je piercing goed genezen is en je zo geen schade kunt aanbrengen aan de fistel (tunneltje waar de piercing doorheen loopt). Verder is het in principe hetzelfde als het vervangen van een lippiercing alleen het weefsel van je wangen is dikker en fragieler.

Wat kan ik doen tegen vochtbultjes bij mijn cheek piercing?

Vochtbultjes in je cheekpiercings kunnen meerdere dingen zijn.

Cheekpiercings zijn riskante piercings. Vaak wordt bij het plaatsen van cheekpiercings kliertjes geraakt die beschadigd kunnen raken. Vandaar dat er bij het zetten van de piercings en bij het verzorgen ervan veel zorg en voorzichtigheid geboden is. Het kan natuurlijk ook gewoon een vochtbultje of ander ‘gebruikelijk’ bultje zijn die bij andere piercings ook vaak voorkomen. In elk geval is het verzorgen met zeezoutoplossing tweemaal daags, passende sieraden gebeuren van veilig materiaal en deze zo min mogelijk aanraken en een goede dagelijkse hygiëne behouden het beste wat je op dit moment kunt doen. Voor een beter oordeel kun je het beste contact met mij of jouw piercer opnemen.

wpid-img-20140914-wa0001.jpg

Slecht geplaatste cheek piercings die waarschijnlijk belangrijke klieren hebben doorboord.

Voor en nadelen van de wang of cheek piercing? Waarom wel? Waarom niet?

Een wang piercing of cheek piercing is een risicovolle piercing. In de wang zitten niet alleen huid, slijmvlies en spieren maar ook kliertjes, zenuwen en bloedvaten. De kliertjes zijn meestal het probleem wanneer er iets misgaat met een wangpiercing. Daarom is het altijd heel belangrijk dat deze zorgvuldig geplaatst wordt en goed verzorgd wordt om problemen zoals vochtbultjes en ‘lekkende’ wangen te voorkomen. Als een cheek piercing eruit gehaald wordt blijven vaak de kuiltjes achter. Dit is niet bij iedereen maar vaak zijn deze blijvend. Ook is de cheekpiercing bij het laten zetten qua pijn iets intenser dan een lippiercing. De wang is dikker, er zitten meerdere spieren en zenuwen in de wang en daarom kan het wat gevoeliger zijn. Voor het plaatsten van de cheekpiercing laat ik je dan ook liggen zodat je volledig kunt ontspannen en het een zo fijn mogelijke ervaring voor je kan zijn.

wangpiercing

Waarschuwing, regels en eigendom van en op deze website: Copyright, Disclaimer.

Als er vragen zijn, kom dan gerust eens langs in de winkel, bel op werkdagen (volgens de openingstijden van de fysieke winkel) naar 070 2148937, mail naar info@soesha.nl of vraag een consult aan (wanneer er persoonlijk advies nodig is over de verzorging van een piercing of de genezing ervan). Volg ook mijn activiteiten op sociale media.

Wil je een afspraak maken? Stuur mij een Privé bericht via de Facebook Pagina.