Een consult afspraak

Consult (/second opinion)

Wat is het? Wat kost het? Waarom betalen? Hoe lang duurt het? Wat heb ik eraan?

Stel: je hebt een piercing laten zetten – maakt niet uit waar of door wie –. Je krijgt het maar niet genezen of er is iets geks mee aan de hand waar je geen raad meer mee weet. De huisarts weet er ook niets zinnigs over te zeggen – dat is de stelling he, niet dat alle artsen er geen raad mee weten ofzo – .

Een consult kan ook online!

Dan zoek je een piercer die je vertrouwt of die vertrouwen bij je wekt en wil je hen om advies vragen. Dan maak je een afspraak bij die piercer om hen ernaar te laten kijken. Dit is dan met de hoop dat zij jou daar een antwoord op kunnen geven. Een beetje net als bij een consult bij een arts eigenlijk.

Een consult kost geld. Omdat het tijd vereist.

Tijd dat de piercer speciaal voor jou heeft vrij gemaakt om daar met jou naar te kijken.

antibiotica bij piercings

Ook omdat het kennis vereist.

De piercer heeft – in mijn geval dan sowieso – geld uitgegeven aan cursussen en conferenties, seminars om deze kennis op te doen.

Maar ook omdat het materialen vereist.

Zoals een vel papier voor over de massagetafel, een afdekdoek voor over de instrumententafel, handschoenen om je huid aan te kunnen raken zonder kruisbesmetting te veroorzaken, gaaskompresjes en zoutoplossing om de huid rondom je piercing schoon te maken zodat er goed naar gekeken kan worden. En nog wel veel meer materialen natuurlijk.

En uiteraard om de expertise.

Maar ook het aanpassingsvermogen en inlevingsvermogen dat vereist is om het probleem goed te begrijpen.

Ook om het velletje papier met de vragen erop.

Deze kosten ook geld en er is tijd in gestoken om zeker te zijn dat alle benodigde vragen niet alleen gesteld worden maar ook beantwoord kunnen worden. Want zonder kennis over jouw situatie is het heel lastig om een beoordeling van de situatie te maken en dan onmogelijk om er een oplossing voor te bieden.

Een consult duurt 30 minuten. 30 minuten die nergens anders aan besteed worden.

Niet aan een piercing zetten bij iemand, niet aan het verkopen van sieraden, niet aan schoonmaken of administratie of telefoon beantwoorden, afspraken inplannen, mails of berichtjes beantwoorden maar alleen aan jou. Daar betaal je voor. Want – dat is nu wel duidelijk denk ik – het kost mij ook wat.

Een consult kan ook online!

Feitelijk:

Je belt/mailt/appt me om een afspraak te maken voor een consult. Top. Dan kom je in de winkel aan en krijg je eerst een clipboard in je handen geschoven met een formulier waarop een boel vragen staan. Deze vul je – zoveel mogelijk – in naar jouw beste kunnen, met wat je ervan weet.

Dan neem ik je mee naar de piercingkamer en laat ik jou op een schone, afgedekte massage tafel liggen. Ik pak het nodige aan spulletjes erbij: dental bib, maskertje, handschoenen, doekjes met alcohol, gaaskompresjes, knijpfles met alcohol, spray met isotone fysiologische zoutoplossing, zakjes eroverheen om kruisbesmetting te voorkomen, misschien steriel glijmiddel, misschien nog wat instrumenten… Dit laatste hangt af van de situatie.

Dan neem ik eerst het formulier met je door om zeker te zijn dat ik jouw situatie – of die van je piercing in elk geval – goed begrijp. Ik bespreek dan de details die mij aan jouw antwoorden opvallen en geef je mijn initieel advies. Ik was of ontsmet mijn handen en trek handschoenen en een masker aan en bekijk jouw piercing van dichtbij. Terwijl ik dit aan het doen ben bespreek ik alles met je. Alles wat in me opkomt, alles waarvan ik denk dat dat voor jou belangrijk is om te weten en te begrijpen. Meestal wordt daar de oorzaak en de oplossing van het probleem besproken. Ik ga daarin in zoveel mogelijk detail en geef voorbeelden zodat ik zeker weet dat je alles goed begrijpt.

Een consult kan ook online!

Wanneer jij en ik het gevoel hebben dat we op een oplossing zijn gekomen sluiten we af en verlaten we de piercing kamer. Dan mag je weer even plaats nemen in de lobby terwijl ik mijn advies op het daarvoor bestemde stukje van het vragenformulier opschrijf. Dan neem ik meestal ook de nazorg instructies met je door die voor jouw situatie nodig zijn en deze krijg je ook mee op papier zodat je dat op je gemak thuis ook na kunt lezen.

Ik maak een kopie van het vragenformulier zodat je deze met het advies erop mee kunt nemen. Dit, samen met eventueel benodigde middeltjes voor de verzorging. Het kan natuurlijk zo zijn namelijk, dat we het sieraad hebben vervangen voor een beter passend sieraad. Of voor een sieraad van betere kwaliteit of beter model.

Dan rekenen we deze af. Het consult en de eventuele middelen voor de verzorging indien je deze wilt of nodig hebt. Soms vraag ik of je terug wilt komen voor een controle na een aantal weken. Dit is om daarin te beoordelen of mijn advies – en/of jouw uitvoering ervan – effectief genoeg is.

Zo. Nu weet je precies hoe zo’n consult in elkaar steekt.

Nu weet je ook waarom het nuttig kan zijn. Je weet nu ook waarom je ervoor moet betalen en waarom je dat waarschijnlijk ergens anders niet kunt vinden.

Een consult kan ook online!

Neem een kijkje op de sites van Industrial Strength, van BVLA, LeRoi en Anatometal voor top kwaliteit prachtige sieraden en neem contact op voor vrijblijvende prijsopgaven.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en kortingscodes!

Als er vragen zijn, bel of Whatsapp naar 070 2148937, mail naar info@soesha.nl of volg mijn activiteiten op sociale media.

Waarschuwing, regels en eigendom van en op deze website: Copyright, Disclaimer.