Zou ik een piercing ook zelf kunnen doen?

Als je met “doen” piercen bedoelt…

Absoluut niet, een piercing zetten is een serieus iets, en als je het (bij jezelf of een ander) verkeerd doet kan het ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid. Dit zowel voor degene die het doet als voor degene die het ontvangt.

Bij het zetten van een piercing doorbreek je de huid. Dit is de belangrijkste bescherming barrière van je immuunsysteem. Wanneer deze doorbroken wordt staat het lichaam helemaal bloot voor alle bacteriën van buitenaf. Het is dus uitermate belangrijk dat alles wat hier in de buurt komt en dus ook de naald waarmee de huid doorbroken wordt steriel zijn en dat er hygiënisch mee wordt omgegaan. Als dit niet het geval is kunnen er ernstige ontstekingen ontstaan. Als een ontsteking onbehandeld blijft kan het in de bloedbaan terecht komen en zo in het hart en de hersens. Niet alleen dit maar het kan ook lelijke plekken als gevolgen hebben als je niet weet wat je doet. Je kunt een bloedbaantje geraakt hebben met serieuze bloedingen als gevolg, er kunnen spieren of zenuwen geraakt worden die een professionele piercer weet te ontwijken of te vermijden. Als spieren of zenuwen geraakt of zelfs doorboord worden door een onervaren persoon kan er verlamming ontstaan of verlies van gevoel, verlies van beheersing van de spier… laat staan als er onhygiënisch of minder dan steriel gehandeld wordt. Bij navelpiercings bijvoorbeeld, kun je een buikwand ontsteking oplopen. Dit is dodelijk.

Piercing? DO NOT TRY THIS AT HOME!

Stel: Je bent eigenwijs geweest en je hebt het toch zelf gedaan of door een vriend of vriendin laten doen en je hebt vragen of klachten of beiden of er gaat iets mis of je bent gewoon nieuwsgierig of ongerust…

Als er vragen zijn, kom dan gerust eens langs in de winkel, bel op werkdagen (volgens de openingstijden van de fysieke winkel) naar 070 2148937, mail naar info@soesha.nl of vraag een consult aan (wanneer er persoonlijk advies nodig is over de verzorging van een piercing of de genezing ervan). Volg ook mijn activiteiten op sociale media.

Wil je een afspraak maken? Stuur mij een Privé bericht via de Facebook Pagina.

Waarschuwing, regels en eigendom van en op deze website: Copyright, Disclaimer.