Zoutoplossing

Waarom Zoutoplossing?

Dit stuk is gebruikt voor het opstellen van de content op de website van APP Benelux. Beiden heb ik geschreven, beiden hebben toestemming van Soesha voor gebruik.

Isotone fysiologische zoutoplossing is een oplossing van 0,9 % NaCl (9 gram zout per liter) in water, zodat de waarde van de verkregen oplossing overeenkomt met die van de lichaamsweefsels.

Het ondersteunt namelijk het natuurlijk genezingsproces van je lichaam. Het helpt bij het afvoeren van afvalstoffen, stimuleert de bloedsomloop, helpt bij het stollen van bloed en is helemaal veilig te gebruiken, ook op de langere termijn, zelfs bij kinderen.

Vaak Wordt De Naam Afgekort Tot ‘Fysiologisch Zout’.

Deze oplossing wordt doorgaans ook gebruikt bij het schoonmaken van open wonden, ook in het ziekenhuis.

Deze gebruik je door het op de piercing te verstuiven en dan af te spoelen met (schoon) water.

Het is gebruikelijk om dit 2 maal daags te doen gedurende de hele genezing van de piercing of tot en met dat de merkbare klachten van irritatie weg zijn maar dan nog 4 weken doorzetten omdat een wond van buiten naar binnen geneest.

“Ookal Ziet Je Piercing Er Beter Uit En Voelt Het Als Genezen, Dan Kan Het Nog Zo Zijn Dat Het Vanbinnen Nog Niet Helemaal Genezen Is”

De Neilmed steriel, voorverpakt zoutoplossing is en blijft steriel (steriliseren kan thuis namelijk niet daar heb je speciaal apparatuur voor nodig) tot de laatste druppel, kant-en-klaar, makkelijk en veilig.

Waarschuwing, regels en eigendom van en op deze website: Copyright, Disclaimer.

5 thoughts on “Zoutoplossing

 1. Ik had een vraagje.. Hoe kun je dit het beste toepassen bij een helix piercing?
  En vandaag begon het te bloedden nadat ik hem perongeluk gestoten had, is dit erg?? (Ik heb deze piercing eergister laten zetten)

  1. Hai Luna,

   Als je de piercing nog niet zo lang hebt kan het idd makkelijk gaan bloeden. Wees er voorzichtig mee en draai of schuif er niet aan, ook niet bij het verzorgen.
   De beste manier om zoutoplossing toe te passen bij helix piercings is het weken. Dan schenk je de oplossing in een kopje of bakje dat groot genoeg is om je oor in te dopen en die zet je op de eet tafel. Daar hang je dan je oor in zeg maar.

   Groetjes,
   Emmie

  1. Hallo Mia,

   Welkom! Goede vraag!
   Als het NaCl 0.9% is, is het antwoord ja.
   Maar let wel: laat je handen of piercing niet on contact komen met de fles anders is de hele oplossing niet meer bruikbaar. Het is ook net iets makkelijker voor je lichaam op te nemen als de oplossing wat warm is. Schenk een beetje zoutoplossing in een kopje en verwarm het 10 à 20 seconden in de magnetron, dat moet genoeg zijn om het douchewarm te hebben gemaakt. Bewaar de fles, eenmaal geopend, in de koelkast en zorg dat het altijd goed afgesloten is.

   Als je meer vragen hebt hoor ik het graag. Laat ook even een berichtje achter in het gastenboek ;).

   Groetjes!

Comments are closed.