Navel curve jewellery

Zwemmen met een nieuwe piercing

Zwemmen met een nieuwe piercing:

Waarom mag mijn piercing niet in contact komen met zwemwater en stoombad of tijdens het genezen?

Een te vochtige wond heeft een grotere kans op infecties en zelfs op maceratie. Bij maceratie verweekt de huid door het vocht. De huid wordt bleek, rimpelig (net als je vingertoppen wanneer je te lang in bad bent gebleven bijvoorbeeld) en gaat kapot. In een te vochtige omgeving geneest een wond dus niet goed.

Als je het echt niet kunt vermijden lees je op deze website over welke types pleisters sommige piercings kunnen beschermen. Vermijd drogisterij merken, deze laten meestal sneller los dan zou moeten en zijn meestal niet volledig waterdicht.

Piercing en water:

Het is af te raden in bad te gaan tijdens de genezings periode van een piercing in het algemeen.

Als je geopereerd bent mag je de wond ook niet nat maken tijdens in elk geval de eerste paar dagen na de operatie. Met een piercing is het dan wel íets anders. Je mag het wel nat maken, maar het moet heel schoon blijven.

Dus douchen ja, bad nee. Zwembad zéker niet.

Na 3 maanden gaat het voor de meeste piercings weer wel.

Maar dat is per piercing ook verschillend.

Sauna, zwembad of ander water, nope.
Piercing en waterMóet je in bad zorg dan dat je bad goed schoon is, blijf er niet te lang in weken en spoel je piercing af met schoon water wanneer je eruit stapt. Droogdeppen doe je overigens altijd met keukenpapier als je je afdroogt. Niet met tissue, niet met watjes, niet met wc papier, niet met de handdoek. Met keuken papier. Het droogt goed, absoorbeert snel, je hoeft niet te wrijven en het is voor eenmalig gebruik, dus ook schoner.

Anders kun je een infectie oplopen.

Wanneer de piercing eenmaal genezen is van het laten zetten kan het natuurlijk weer wel.

Lees meer over de nazorg instructies op deze website.

Waarschuwing, regels en eigendom van en op deze website: Copyright, Disclaimer.

Als er vragen zijn, kom dan gerust eens langs in de winkel, bel op werkdagen (volgens de openingstijden van de fysieke winkel) naar 070 2148937, mail naar info@soesha.nl of vraag een consult aan (wanneer er persoonlijk advies nodig is over de verzorging van een piercing of de genezing ervan). Volg ook mijn activiteiten op sociale media.

Wil je een afspraak maken? Stuur mij een Privé bericht via de Facebook Pagina.