Navel curve jewellery

Zwemmen met een nieuwe piercing

Zwemmen met een nieuwe piercing:

Waarom mag mijn piercing niet in contact komen met zwemwater en stoombad of tijdens het genezen?

Een te vochtige wond heeft een grotere kans op infecties en zelfs op maceratie. Bij maceratie verweekt de huid door het vocht. De huid wordt bleek, rimpelig (net als je vingertoppen wanneer je te lang in bad bent gebleven bijvoorbeeld) en gaat kapot. In een te vochtige omgeving geneest een wond dus niet goed.

Piercing en water:

Het is af te raden in bad te gaan tijdens de genezings periode van een piercing in het algemeen.

Als je geopereerd bent mag je de wond ook niet nat maken tijdens in elk geval de eerste paar dagen na de operatie. Met een piercing is het dan wel íets anders. Je mag het wel nat maken, maar het moet heel schoon blijven.

Dus douchen ja, bad nee. Zwembad zéker niet.

Na 3 maanden gaat het voor de meeste piercings weer wel. Maar dat is per piercing ook verschillend. Sauna, zwembad of ander water, nope. Bij het douchen spoel je piercing af met schoon water voor je eruit stapt. Droogdeppen doe je overigens altijd met keukenpapier als je je afdroogt. Niet met tissue, niet met watjes, niet met wc papier, niet met de handdoek. Met keuken papier. Het droogt goed, absorbeert snel, je hoeft niet te wrijven en het is voor eenmalig gebruik, dus ook schoner. Anders kun je een infectie oplopen.

Wanneer de piercing eenmaal genezen is kan het natuurlijk weer wel.

Lees meer over de nazorg instructies op deze website.

Neem een kijkje op de sites van Industrial Strength, van BVLA, LeRoiBodyGems en Anatometal voor top kwaliteit prachtige sieraden en neem contact met mij op voor vrijblijvende prijsopgaven.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en kortingscodes!

Als er vragen zijn, whatsapp of bel naar 070 2148937, mail naar info@soesha.nl of volg mijn activiteiten op sociale media.

Waarschuwing, regels en eigendom van en op deze website: Copyright, Disclaimer.